Tabung Insyirah

Promosi July 2016 Shaklee


June dah berlalu maka berakhir la sudah promo Mealshakes dan Lecithin dan  kedatangan July dengan Promosi VIVIX SHAKLEE. THE BEST PRODUCT IN THE WORLD tau .Dengan setiap pembelian 6 botol vivix kita akan dapat 1 botol lagi secara percuma atau beli 2 botol dapat 5% Untungkan. Selain daripada itu anda juga akan dapat MEMBERSHIP FREE! Jangan lepaskan peluang keemasan ini.Dah la dapat khasiat vivix dapat pula membership free.Jimat la lagi duit RM 79.59 kan..
  
Ada lagi ker yang tak tahu pasal Vivix ni??Vivix ni killer produk dalam Shaklee tau.Ramai sangat dah yang dah merasa keberkesanan vivix ni.Vivix ni bukan la ubat sebaliknya hanya supplement tapi alhamdulillah mampu merawat dan mencegah sesuatu penyakit dengan izin Allah.

Yang masih tertanya tanya tentang apa la vivix shaklee tu kan meh la sini sya huraikan serba sedikit tentang vivix ni.

Apakah itu Vivix?
 
Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Apa yang hebatnya tentang Vivix Shaklee?

Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!



Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.


Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods


Manfaat minum 1 sudu teh Vivix setiap hari ialah

1. Menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat

2. Bantu dalam menghalang kanser
3. Kurangkan risiko jantung
4. Kurangkan komplilasi dalam pesakit diabetes
5. Menyokong kesihatan sendi
6. Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer
7. Bantu kurangkan berat badan
8. Tingkatkan sistem imum
9. Tingkatkan kesihatan mata
10. Menyokong kesihatan menyeluruh


Jom tengok testimoni pengguna VIVIX : 





Kan dah cakap banyak kegunaan vivix ni.Nak tau lagi boleh whatsapp sya ok.Sebarang order produk Shaklee boleh hubungi sya seperti talian di bawah 


Tips Meninggalkan Rumah Untuk Pulang Ke Kampung


Sekejap jer rasa masa tu berlalu kan.Ramadhan dh semakin dekat untuk meninggalkan kita semua.Sya rasa ramai yang bekerja sampai Jumaat ni dan akan mula pulang ke kampung halaman.Sya pun macam tu juga..Tak terlepas untuk pulang ke kampung menyambut syawal nanti. Marilah kita beramai-ramai menghadap kesesakan highway nanti.Sediakan la bekalan apa yang patut yer.. Heeee....

Kalau yang kampung dekat pun kadang sejam perjalanan, mungkin jadi dua jam atau tiga jam.. Boleh tahan lagi... Tapi kalau yang jauh, get ready 8 jam - 14 jam perjalanan macam sya ni..... Huhuhu.. Sabar je la... Nak jalan jauh ni, mental dan fizikal kena bersedia. Takut nanti mengantuk, letih, mata berpinar-pinar, susah! Yelaaa asyik tengok lampu merah kereta brek-brek aje kan.Kadang boleh buat stress

So hari ni, sya nak share tips berguna sebagai persediaan berjalan jauh. Haaa apakah tipsnya...

Tips persediaan nak meninggalkan rumah dan berjalan jauh:

1. Maklumkan kepada balai polis yang terdekat yang anda akan meninggalkan rumah pada tarikh yang tertentu.

2. Bagi yang tinggal di kawasan apartment atau condo, maklumkan kepada management office.

3. Pastikan kenderaan berada dalam keadaan tip top, tayar cukup angin dan banyak bunga.

4. Di dalam rumah, tarik semua plug daripada suisnya (cara ini lebih menjimatkan elektrik).

5. Bawa bekalan makanan dan minuman supaya mudah untuk bersahur atau berbuka. Nak singgah RnR pasti akan sesak yang luar biasa.

6. Pakai pakaian yang selesa. 

7. Pastikan driver dan co-driver mendapat rehat yang secukupnya.

Selain mendapat rehat yang secukupnya, driver dan co-driver boleh meningkatkan lagi kecergasan minda dan fizikal dengan mendapatkan supplement  yang dapat membantu mempertingkatkan tenaga.

Antara supplement yang sesuai ialah:
  • Cinch Tea - Ini memang sangat-sangat dicadangkan. InsyaAllah, minum teh ni membantu mempertingkatkan tenaga dan menghilangkan mengantuk. Terbukti!

  • Set Mighty 3 Gems yang terdiri daripada Performance Drink, ESP dan Mealshakes. Yang ni, kalau rasa susah sangat nak bawa makanan, bawa aje set ini. InsyaAllah, bantu tahan perut daripada rasa lapar yang keterlaluan serta mengurangkan rasa dahaga. Sedap dan berkhasiat pula tu.

Yang belum ada supplement ni mari cepat order.Sempat lagi nak dapat sebelum pulang ke kampung halaman.Order contact jer sya seperti talian di bawah atau boleh klik jer gambar di atas untuk membuat pembelian sendiri secara online.

Rizqin Steamboat Dan Grill Jalan Kebun



Alhamdulillah ni kali kedua kami berbuka puasa di Rizqin Steamboat Dan Grill Jalan Kebun. Kali pertama pergi beramai ramai dengan kawan sekerja encik suami dan kali kedua hanya kami 4 beranak jer yang pergi.

Kedai ni nampak biasa aje.Tapi makanan yang di sediakan memang terbaik.Sebab tu la dalam bulan ni jer dah 2 kali kami repeat.Memang best sangat.Tak perlu nak ke steamboat mahal mahal kalau kita boleh dapat steamboat murahan yang setanding tempat mahal kan.

Banyak sangat yang di sediakan untuk steamboat dan grill..Ayam dan daging kambing perap memang terbaik sangat.Sedap Tak cukup sekali grill..Berkali kali repeat untuk grill.Memang tak mengecewakan.



Untuk steamboat pun terdapat banyak sangat bahan yang disediakan.Kita boleh memilih kuah sama ada nak sup atau tom yam.Pilihan kami harus la tomyam.Tomyam dia pun memang sedap.Ada pelbagai seafood yang disedikan.Udang dia besar besar.Puas la pencinta udang ni makan..



Selain dari tu terdapat juga nasi goreng , bihun goreng dan yang buatkan sya tak boleh lupa ialah ayam goreng dia.Sedap sampai teringat ingat bila dah balik rumah.Ais krim banyak pilihan .Sya suka sangat ais krim choki choki dia..Tak cukup la amek sebatang jer.Air pun ada banyak pilihan juga.


Banyak kan makanan yang di sediakan.Berbaloi sangat makan dengan harga yang di tawarkan.Nak tau bertapa murahnya steamboat ni.Tak percaya murah meh tengok harga dia pasti lepas ni semua nak pergi makan kat Rizqin Steamboat Dan Grill Jalan Kebun  ni  kan.

Harga yang di kenakan mengikut peringkat umur ye.Standard la tu kan mana mana pun mesti harga macam tu,Ok ni harga dia 
  • Dewasa - RM 18.50 / pax
  • Warga emas - RM 15.00 / pax
  • Kanak - kanak - Rm 9.00 / pax
  • Bawah 5 tahun boleh makan secara percuma
Kalau nak pergi lebih baik call dulu untuk elakkan dari kecewa sebab tempat tak ada.Penuh jer orang setiap hari.Boleh whatsapp jer kalau tak ada kredit.Hihihi.

Whatsaap jer no ni 018 - 978 6009
Alamat kalau tak tau nak cari waze jer No.6& 7 Gerai MBSA , Jalan Kebun Seksyen 30 Shah Alam. In shaa Allah pasti tak akan sesat.

Ok ni jer review tak berbayar sya untuk korang semua cuba makan di Rizqin Steamboat Dan Grill ni.

Eh macam nak repeat lagi la sebelum balik kampung ni.Boleh ke idak wahai pencuri hati..

Lanje gambar tuan tanah sikit..Hihihi