Tabung Insyirah

Collagen Yang Terbaik Untuk Kulit Jadi Lebih Anjal Dan Lembap?

Sekarang ni bermacam jenis lambakan Collagen ada di pasaran. Kebanyakannya dalam bentuk serbuk, dibancuh dengan minuman. Senang kan. Tapi nak pilih tu, pening juga kepala. Jadi Collagen mana yang bagus untuk kulit ni? Macam mana nak pilih?Boleh baca disini.Cheq ada kongsikan cara memilih Collagen di entry sebelum ni.

Sebaiknya pilih collegen yang jenis diminum.Bukan yang jenis di kemam bawah lidah dll. Bila kita minum, ia boleh terus diserap ke dalam tubuh. Tapi pastikan molekulnya hanya sekitar 1000 dalton. Kalau saiz molekul besar, susah juga badan nak serap. Yang cheq tahu, banyak Collagen di luar sana saiz molekulnya hampir 300 000 Dalton 🙅🙅. Oleh itu, sebelum anda keluarkan duit untuk beli Collagen, semak dahulu saiz molekulnya.

Lagi satu, check juga asal usul sumber Collagen tu. Kadang-kadang sumber Collagen terdedah kepada logam berat. Yang lagi teruk, produk Collagen ditambah dengan bahan merkuri untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat. Silap hari bulan,nak cantik tapi dapat penyakit kanser kulit pula.

Cheq suka dengan Shaklee Collagen Powder kerana penyerapannya yang pantas. Sumbernya daripada sisik ikan merah yang hidup di laut dalam. Di laut dalam, ikan merah kurang terdedah kepada pencemaran logam berat tahan tekanan. Shaklee Collagen Powder juga ditambah 7 bahan termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia,  ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen.

7 kebaikan yang bakal anda dapat bila mengambil Shaklee Collagen Powder:

1. Anti penuaan
Kedutan dan garis-garis halus akan berkurangan.

2. Menghidratkan
Kulit semakin lembap dan tidak lagi menggelupas.

3. Mengembalikan keanjalan kulit
Kulit semakin tegang, anjal dan lebih lembut.

4. Melicinkan
Kulit semakin licin dengan kesan jerawat semakin pudar.

5. Menyuburkan
Rambut lebih subur, tebal dan bersinar. Kuku semakin kuat dan tidak rapuh.

6. Mencerah
Jeragat dan pigmentasi semakin berkurangan. Warna kulit menjadi lebih sekata.

7. Menegang
Payudara semakin tegang dan anjal.


Anda boleh tengok sendiri testimoni gambar di bawah:






Teruja tak tengok perubahan wajah mereka? Jika anda juga nak rasa lebih muda, kelihatan lebih menawan, berikan lah diri anda sumber Collagen yang premium dan semulajadi. Bulan ni ada 

promosi BUY 6 FREE 1 untuk Shaklee Collagen Powder. Kalau anda nak dapatkan 2 kotak pun, ada 5% discount menanti anda. Contact cheq untuk order ya.


3 Cara Memilih Collagen Terbaik.


Bila kita sudah memasuki umur 30an, tubuh kita semakin kurang menghasilkan Collagen. Kesannya semakin banyak  kedutan dan garis halus muncul di wajah. Bukan sahaja muka nampak tua, kuku dan rambut juga kelihatan tidak sihat. Kulit kelihatan kering dan hilang keanjalannya.
Tak hairan lah, ramai wanita berumur 30 tahun dan ke atas, mengambil supplement Collagen untuk kelihatan lebih muda.
Sebelum kita mencuba sesuatu produk Collagen, telita 3 kriteria ini.
3 Cara memilih Collagen
1. Kenal pasti berat molekular Collagen

Berat molekular Collagen dikira dalam unit Dalton. Untuk penyerapan Collagen yang optimum oleh tubuh kita, berat molekular Collagen mesti sekitar 1000 Dalton. Jika di bawah 1000 Dalton, Collagen tersebut tidak stabil. Jika terlalu besar pula, Collagen tersebut sukar untuk diserap.
Oleh itu, jika anda ingin memilih Collagen, semak berat molekular Collagen dahulu. Setahu Ros, kebanyakan Collagen di pasaran mempunyai berat molekular 300 000 Dalton. Banyak beza tu dengan berat molekular optimum, 1000 Dalton.

2. Pastikan ia diperkayakan dengan Vitamin C

Fungsi Vitamin C ini adalah untuk memegang struktur Collagen tadi. Vitamin C juga akan menggalakkan penghasilan Collagen dan menentang radikal bebas.
Kalau Collagen anda tiada Vitamin C, ambil sekali supplement Vitamin C untuk kesan yang lebih baik.

3. Kenal pasti sumber asal Collagen

Kalau nak pilih Collagen, kena juga tengok sumbernya. Pastikan ianya bersih dan selamat. Bebas pencemaran.
Selepas ini, kalau kita nak  beli Collagen, jangan lupa untuk pastikan 3 kriteria di atas yer.
Cheq harus la memilih  Shaklee Collagen Powder.Kerana ia diekstrak dari sisik ikan merah yang hidup di laut dalam pada kedalaman 5000m. Di kedalaman 5000m, tiada pencemaran berlaku. Dah hidup di kedalaman 5000m, sisik ikan merah mestilah pastinya tahan tekanan.
Setiap hari kita memerlukan sebanyak 2000-3000 mg Collagen. Tetapi, Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000 mg untuk menampung kekurangan Collagen di dalam tubuh kita.
Berat molekularnya pula 1000 Dalton. Memang saiz yang sangat optimum untuk penyerapan oleh badan kita.
Menurut kajian klinikal yang dijalankan oleh saintis Shaklee, selepas penggunaan yang konsisten selama 8 minggu, kulit menunjukkan perubahan ketara sebanyak 71%.
Disebabkan Shaklee Collagen Powder mudah diserap, ramai yang telah nampak kesan seawal 3 hari penggunaannya. Kalau konsisten, makin cepatlah anda memiliki wajah yang muda dari usia sebenar.
Meh tengok testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Shaklee Collagen Powder.






Satu kotak Shaklee Collagen Powder mengandungi 15 sachets dan berharga RM 298 sahaja. Kalau nak lebih berbaloi,meh dapatkan sekarang dengan harga promo.Nak lagiu berbaloi meh jadi ahli. Anda dapat menikmati sehingga 15-20% discount. Promo ni sah sehingga 31 December 2016 sahaja.

Kalau nak dapatkan collagen mai whatsapp cheq sepeti number di bawah ok.


Kalau nak order sendiri, boleh klik icon di bawah


Kalau anda order sendiri melalui online di blog cheq jangan lupa untuk whatsapp cheq untuk mendapatkan konsultasi ya.Cheq akan bagitau cara makan yang berkesan untuk anda yang menjadi customer cheq sahaja!

Promosi Shaklee December 2016


Alhamdulillah kita dah berada di penghujung tahun 2016.Hari ni pun dah masuk hari ke tujuh kita di bulan December.Pejam celik dah akhir tahun 2016 kita ni ye..sekejap je masa berlalu..
Ok.. berbalik kepada promosi Shaklee bulan ni, ada harga menarik untuk   Collagen Powder Shaklee..super jimat kalau beli bulan ni sebab
·         Beli 6 dapat 7 kotak
·         Beli 2 dapat 15% diskaun
Collegen Powder

Bulan ni juga ada masih berlangsung promosi Vitalea For children. Beli 3 dapat percuma sebotol.
Collagen Powder ni bukan untuk tegangkan kulit, cerahkan kulit je. Lebih daripada tu tau.
Boleh klik di sini untuk ketahui peranan collegen untuk badan kita 😆 .
Yang dah lama dah berhajat nak dapatkan collegen shaklee tu ni adalah masa terbaik uolss grab semperna dengan promo bulan ni kan.
Untuk order atau sebarang pertanyaan boleh contact sya seperti talian di bawah 😎