Tabung Insyirah

Atasi Masalah Kulit Muka Dengan Bahan-Bahan Semulajadi!


Kecantikan sangat sinonim dengan wanita kan..Bagi mereka yang ada banyak duit bole la ke pusat pusat kecantikan tapi macam mama yang tak berapa nak mampu ni?? Tak kan nak biarkan je kulit muka tu kusam.  

Jangan risau sebab sya akan kongsikan cara mudah dan jimat untuk Atasi Masalah Kulit Muka Dengan Bahan-Bahan Semulajadi!

1. Tomato
Tomato yang kaya dengan vitamin A, B1 dan C. Tomato bersaiz sederhana mengandungi 40% RDA untuk vitamin C. Sari ‘phytonutrient (lycopene)’ daripada tomato mampu melindungi sel-sel badan dari serangan penyakit.

Cara Pertama: Potong tomato kemudian gosok pada wajah, isinya dijadikan masker biarkan selama 10-15 minit. Bilas dengan air suam.

Cara Kedua: Jadikan jus tomato, amalkan selalu ia membantu mencerahkan kulit muka dari dalam.
Mampu mengurangkan lebihan minyak, menghaluskan dan memberi nurtrisi pada kulit

2. Lemon

Buah lemon mengandungi AHA (Alpha-Hidrocxy Acid) dan kaya dengan vitamin B, C, karbohidrat, potassium dan juga protein. Lemon membantu pengelupasan sel-sel kulit mati, perbaiki pori-pori besar dan membantu menghilangkan bekas-bakas jerawat anda.

Caranya: Perah buah lemon di dalam mangkuk, celupkan kapas ke dalam air perahan lemon dan sapukan pada wajah. Biarkan selama 3-5minit dan bilas.
3. Yogurt

Yogurt adalah susu yang dibuat melaui fermentasi bakteria, menghasilkan tekstur seperti gel dan bau yang unik pada yogurt. Ia mengandungi banyak protein, vitamin B, kalsium dan mineral.
Cara Pertama: Selepas mencuci kulit muka dengan bersih, ambil yogurt dan lumur pada muka dan bilas dengan air

Cara Kedua: Ambil yogurt dan lumur ke seluruh muka, baring dan biarkan kering selama beberapa minit, cuci dan bilas sehingga bersih

Bagi mereka yang tiada masa dan amat menghargai masa untuk membuat rawatan muka secara alami. Boleh je amalkan pengambilan ESP bersama dengan Sr Vita C Plus. Hasilnya pasti lagi hebat sebab bekalkan zat zat sihat untuk sel dalam badan dan untuk luaran.

Klik SINI ini untuk ketahui kebaikan ESP dan Vitamin C Plus dari Shaklee

Untuk order ESP dan Vitamin C boleh contact sya seperti talian di bawah

Selamat Menyambut Hari Raya Idul Adha




Kepada semua umat Islam di seluruh Malaysia khasnya dan seluruh dunia ...Saya Nafisah Binti Md Yusof ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Idul Adha atau Hari Raya Korban buat semua pembaca blog sya.

Semoga ianya memberi pengertian yang besar dan bermakna dalam hidup kita.  Kepada mereka yang menjalankan ibadah haji, semoga ibadah anda di berkati dan beroleh Haji Mabrur. Kepada yang melakukan ibadah korban, semoga ianya di terima Allah SWT. Pengertian korban itu teramat besar, semoga kita memperoleh rahmat di hari yang mulia ini. 


Testimoni : GLA Shaklee Bantu Atasi Masalah Period Tak Teratur.


Kitaran period yang tak teratur pasti amat merisukan kaum wanita.Bagi wanita yang dah berkahwin period tak teratur pastinya sukar untuk merancang kehamilan kerana tidak boleh menganggar dengantepat waktu subur.Kitaran waktu period yang normal bagi wanita kebiasaannya ialah 28 hari.

Baca  di entry sya yang lepas bagaimana ingin mengetahui waktu subur

Jom kita tengok antara testimoni para pengguna yang telah berjaya stabilkan atau betulkan period dengan menggunakan GLA Complex.





Jom kenali Gla shaklee secara ringkas.Kalau nak tau lagi pasal GLA boleh baca << DI SINI>>

  • GLA Complex mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding EPO dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
  • Bunga borage yang ditanam secara organik di Saskatchewan, Kanada mengandungi 17% – 25%  GLA (gamma linolenik asid) berbanding GLA dari bunga evening primrose yang hanya mengandungi 7% – 10% sahaja.
Patut la kan, GLA Complex ni lebih berkesan dari EPO untuk bantu tetapkan haid, kurangkan simptom pra-haid, kesuburan dan pelbagai lagi masalah hormon wanita. Orang perempuan memang complex kan.
Bagaimana GLA Complex Bertindak?
GLA ni membentuk prostaglandin yang mengawal selia hormon lelaki dan wanita. Sementelah kita cerita pasal period, saya ceritakan pasal kaitan prostaglandin danperiod, ok. Perlu saya ingatkan, apa yang saya tuliskan adalah berdasarkan pemahaman saya sendiri, anda boleh rujuk kepada pakar kesihatan untuk maklumat lanjut. Prostaglandin ni sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh badan wanita dan memberi signal  ke uterus untuk mengecut (contract) dan secara langsungnya menyingkirkan lapisan darah (uterus lining). Lapisan darah yang tersingkir ini dikenali sebagai haid. Terlebih prostaglandin tu pula menyebabkan kekejangan perut semasa period.
Lebih kurang macam tu la yang saya faham pasal kaitan antara prostaglandin danperiod. Sebenarnya banyak lagi contoh ‘kerja’ prostaglandin dalam badan kita, seperti to initiate labor, ovulation and healing the injuries.
Harapnya entri kali ni dapat menjelaskan serba sedikit mengenai GLA Complex dan memahami bagaimana GLA Complex dapat membantu dalam masalah yang kita hadapi. Jangan pandang mudah mengenai masalah period  kerana ada tempias kepada kesuburan kita.


Jangan biarkan masalah period tak teratur lama-lama, boleh hubungi sya untuk khidmat runding percuma. Sya akan bantu untuk anda keluar dari masalah  ni. Cepat hubungi saya! 

Anda boleh dapatkan secara COD di sekitar Shah Alam , Subang Jaya dan penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia.