Fisya Yusof

Saya Nafisah Binti Md Yusof Shaklee Inderpendent Distributor [ SID : 1084053 ] sejak 2013 Sebarang pertanyaan berkaitan produk shaklee boleh hubungi saya di talian 017 -420 5506

2 April 2014

Bukan sekadar Kalsium - OsteMatrix

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Seperti setiap bahagian lain badan hidup, tulang sentiasa dibina semula. Apabila kadar pembinaan semula gagal untuk menandingi kadar kerosakan, maka dari situlah bermulanya osteoporosis.
Osteoporosis, yang juga dikenali sebagai ‘penyakit tulang rapuh’, adalah keadaan di mana terdapat adalah pengurangan dalam komponen tulang (samada mineral dan serat kolagen, atau kedua-duanya) menjadikan ia lebih poros lalu terdedah kepada risiko tulang pecah atau patah.
Sepertimana tulang tidak boleh dilihat dari luar, begitu juga masalah osteoporosis tidak dapat dijangka, melainkan ianya sudah terjadi.
Pernah mengalami sakit gigi yang teruk semasa hamil? Rasanya seakan – akan hampir tercabut gigi geraham. Tahukah anda ini adalah indikator kandungan Kalsium di darah mula mengambil Kalsium di gigi anda. Jika berlarutan, kandungan Kalsium di dalam darah semakin merudum dan jika berterusan habis gigi geraham tercabut!
Tanda – tanda kekurangan Kalsium:
1. Otot & saraf:
 • Kekejangan otot
 • Mudah rasa kebas atau terasa seperti mencucuk di jari2 tangan dan kaki
 • Sakit sendi
2. Personaliti:
 • Rambut kasar
 • Kuku rapuh dan mudah patah
 • Kulit kering
3. Lain – lain
 • Gigi reput
 • Kolestrol tinggi
 • Tekanan darah tinggi
Setiap dewasa disarankan mengambil 600mg hingga 1000mg bagi memenuhi keperluan tubuh. Hanya dengan 4 tablet OsteMatrix Shaklee, dapat membantu anda meningkatkan dan kekalkan kandungan Kalsium dalam badan kita.
Kenapa anda perlu pilih Kalsium (OsteMatrix) Shaklee?
 1. THE BEST AMONG THE REST! Kajian menunjukkan kalsium OsteMatrix diserap sepenuhnya selepas 12 jam diambil.
 2. OsteMatrix Shaklee adalah gabungan lengkap antara Kalsium, Magnesium dan Vitamin D.
Manfaat utama OsteMatrix:
 1. Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalasia (riket orang dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang pemekatan darah.
 2. Memperbaiki kekejangan dan kebas – Pengambilan 600mg Kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.
 3. Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg Kalsium dan Magnesium serentak, dapat meringankan sakit ketika haid dan membantu pembuangan air kecil.
 4. Meringankan stress – Ia menyeimbangkan tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress.
 5. Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkali dan berkesan memastikan keseimbangan pH tubuh. Dapat menghalang obesiti pada usia tua, membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
 6. Membaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
 7. Membekal Magnesium - berfungsi untuk mengurangkan kekejangan dan keletihan otot, membantu merendahkan tekanan darah dan mengurangkan masalah senggugut.
 8. Membekal Vitamin D – berfungsi untuk menyerap dan memproses Kalsium dengan lebih baik untuk badan kita.
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin yang bermutu tinggi dari SHAKLEE,saya adalah pengedar sah anda.Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya seperti talian berikut :
SID Fisya Yusof - 1084053
✆ ✉ SMS/Whatsapp: 017-4205506
✉ PM : www.facebook.com/messages/fisyayusof
✉ : fisyayusof@gmail.com

No comments:

Post a Comment