Fisya Yusof

Saya Nafisah Binti Md Yusof Shaklee Inderpendent Distributor [ SID : 1084053 ] sejak 2013 Sebarang pertanyaan berkaitan produk shaklee boleh hubungi saya di talian 017 -420 5506

23 July 2014


Bisnes Shaklee ini adalah bisnes keluarga.Kenapa saya katakana bisness Shaklee adalah bisness keluarga???Ini adalah kerana kemana-mana pun kami pergi untuk aktiviti Shaklee kami mesti bawa keluarga bersama. Jangan terkejut jika pergi ke seminar shaklee yang bukan saja penuh dengan ibu  bapa, malah anak-anak kecil juga. Inilah keseronokan dalam bisnes Shaklee. Keluarga dan bisnes jalan seiring. Tak perlu susah-susah nak fikir mana letak anak atau nak cari babysitter setiap kali nak ke seminar. Angkut semua sekali. Tiada halangan. Seronokkan kan ?


Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Family Friendly
Tengok..anak-anak kecil pun turut bersama ibu-ibu
Dan kerana itulah salah satu faktor yang menyebabkan saya tertarik untuk buat bisness Shaklee kerana  bisnes Shaklee ni sangat family friendly. Kebanyakan training kami diadakan secara online, jadi untuk ibu-ibu yang sibuk tak perlu nak selalu keluar rumah.Kebanyakan ahli kumpulan kami terdiri dari ibu-ibu, jadi agak sukar kalau kena tinggalkan anak, lebih-lebih lagi anak yang masih kecil. Tapi jangan salah faham, ada juga ahli yang lelaki ya. Lelaki pun kami akan bantu guide juga.

Apa Keistimewaan saya memilih untuk serius berbisnes Shaklee
v  Tidak menggunakan masa dan tenaga saya terlalu lama
v  Tidak menganggu tanggungjawab harian saya sebagai wanita bekerjaya, isteri dan ibu
v  Tidak perlu keluar rumah mencari customer. Tak perlu fikir untuk urusan pos  kerana  pihak Shaklee sendiri yang akan pos kepada customer.Cuma sesekali jer bila customer nak  COD.Bestkan bisness shaklee ni..
v  Konsep bisnes tidak mencari customer, tapi customer yang ghairah mencari kita
v  Bisnes yang santai dan amat berkesan
v  Boleh menambahkan lagi duit kita tidak kira sama ada kita ini seorang seorang suri rumah,pelajar mahupun yang berkerjaya.
v  Paling penting pendapatan lumayan dan halal 

Selain dari kelas-kelas sokongan yang di sediakan oleh pihak pengurusan Shaklee seperti :

1) Bengkel Nutrisi - RM40

2) Kelas NDT (New Distributor Training) - RM40

3) Health and Wellness Talk – Free

4) Business Opportunity Meeting (BOM)


Di group kami juga menyediakan beberapa kelas sokongan eksklusif yang lain mengikut sistem mentoring.

1. Kelas Blogging Basic

2. Kelas Blogging Advance

3. Search Engine Optimization (SEO)

4. Search Engine Marketing (SEM)

5. FB Ada Marketing

6. Template-Template business yang menarik

7. Softselling Skill

8. Group mentoring and monitoring

9. Kelas Webinar (Meeting Secara Virtual)


dan masih banyak lagi kelas-kelas dan aktiviiti  yang menarik dalam bisness Shaklee ni.

Baru-baru ini Upline group Ibu Cergas  telah menjalankan kelas berkenaan Blogging dan Search Engine Optimization (SEO). Tahukah Anda ??? Kelas SEO di luar sana kebanyakkannya  yurannya bernilai beribu-riban  namun group kami amat bertuah kerana kami di berikan ilmu SEO ini secara PERCUMA...


Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Family Friendly


Sesangat berterima kasih kepada upline saya iaitu pasangan suami isteri Hafeez Jamil & Farha Maskuriy yang bertungkus lumus mengajar kami semua segala ilmu-ilmu yang sangat bernilai ini..Dan yang paling membuatkan saya lagi terharu upline saya ni sanggup turun mengajar kami di waktu malam biarpun anak sendiri baru jer keluar hospital pada petang hari yang sama kelas dijalankan.Tengok betapa sayangnya upline kami kepada “anak-anak”  Shaklee yang betul-betul nak buat bisness Shaklee


Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Family Friendly
Sesi pembelajaran bersama bapa cergas
Tak dilupakan kepada super upline saya iaitu pasangan suami isteri Presidential Master Zainul Anuar & Presidential Master Lyna Noh kerana telah menyediakan tempat yang begitu selesa untuk kami di bawah team iReach Family untuk menuntut ilmu berkaitan bisness Shaklee di sana.

Untuk mereka yang mahu menjadi seperti saya, menggapai impian menjadi kenyataan dengan Bisness Shaklee yang dibantu oleh banyak sifu. Sila sms ke 017-4205506 untuk info lanjut.

Mari sertai kami untuk menjadikan impian anda satu kenyataan.

22 July 2014

Buah pinggang adalah organ-organ yang amat menakjubkan. Di dalamnya terdapat berjuta pembuluh darah halus yang bertindak sebagai penapis. Fungsinya adalah untuk membuang bahan buangan daripada darah. 

Kadangkala sistem penapis akan rosak. Diabetes boleh merosakkan buah pinggang dan menyebabkannya untuk gagal berfungsi. Buah pinggang yang gagal berfungsi kehilangan keupayaannya untuk menapis bahan buangan sekali gus menyebabkan penyakit buah pinggang. 

Bagaimana diabetes boleh disebabkan penyakit buah pinggang

Apabila organ penting ini tidak berfungsi dengan baik, akan wujud kesan kesihatan yang serius.Diabetis dan kegagalan buah pinggang adalah dua perkara yang saling berkaitan. Kenyataannya, diabetes adalah punca utama penyakit buah pinggang kronik. Nefropati diabetes pula (penyakit buah pinggang yang disebabkan oleh diabetis)akan berlaku dalam satu daripada setiap tiga orang yang mengidap diabetes.
Umumnya mereka yang sihat mempunyai dua buah pinggang. Buah pinggang menapis keluar bahan buangan. Buah pinggang anda juga berfungsi menghasilkan sel darah merah, mengawal tekanan darah dan membantu keseimbangan cecair dan mineral di dalam badan.
Darah mengalir melalui buah pinggang, melalui berjuta-juta penapis kecil yang dipanggil glomeruli. Bahan buangan akan ditapis keluar dan bahan-bahan yang diperlukan oleh badan anda, seperti protein, akan terpelihara.
Diabetis dan Penyakit Buah Pinggang
Mereka yang mempunyai diabetes adalah berisiko untuk mendapat penyakit buah pinggang. Diabetis yang tidak diuruskan dengan baik akan menyebabkan kandungan gula dalam darah menjadi tinggi. Ini membahayakan saluran darah di seluruh badan, termasuk saluran darah kecil di glomeruli. Keadaan ini akan merosakkan keupayaan buah pinggang untuk menapis dengan sempurna.
Pada mulanya, apabila rosak, glomeruli akan mula bocor. Sejumlah kecil protein akan hilang melalui air kencing dan bukannya tinggal di dalam darah. Ini dipanggil mikroalbuminuria, peringkat awal penyakit buah pinggang. Rawatan di peringkat ini mungkin dapat menghentikan penyakit ini dari menjadi lebih buruk.
Jika tidak dirawat, selama bertahun-tahun, makroalbuminuria akan menjadi lebih teruk. Ini berlaku apabila sejumlah besar protein yang hilang melalui air kencing. Apabila  didiagnosis makroalbuminuria ianya boleh bermakna bahawa anda kemungkinan akan mengalami kegagalan buah pinggang (peringkat akhir penyakit renal atau ESRD).
Kegagalan buah pinggang berlaku apabila buah pinggang kehilangan keupayaan melakukan penapisan dan akibatnya bahan-bahan buangan akan terkumpul di dalam darah. Terdapat hanya dua pilihan untuk merawat kegagalan buah pinggang:
Ø  Dialisis. Dialisis adalah rawatan yang menapis bahan buangan. Terdapat dua jenis dialisis yang utama. Hemodialisis menggunakan mesin yang berfungsi seperti buah pinggang tiruan. Dialisis peritoneal menggunakan lapisan abdomen anda sebagai penapis. Bergantung kepada jenis dialisis, sama ada anda akan memerlukan rawatan setiap hari atau beberapa kali seminggu.


Gejala-Gejala 

Gejala-gejala penyakit buah pinggang tidak spesifik. Gejala pertama penyakit buah pinggang adalah pertambahan cecair. Gejala-gejala lain penyakit buah pinggang termasuklah hilang keinginan untuk tidur, hilang selera, sakit perut, rasa lemah dan kesukaran memberi penumpuan. 

Adalah penting untuk pesakit berjumpa doktor dengan kerap. Doktor akan memeriksa tekanan darah, air kencing (untuk protein), darah (untuk bahan buangan) dan organ-organ untuk komplikasi lain diabetes. 

Pencegahan

Penyakit buah pinggang boleh dicegah melalui cara memastikan gula dalam darah berada dalam lingkungan sasaran anda. Penyelidik telah menunjukkan bahawa kawalan gula dalam darah yang ketat mengurangkan satu pertiga risiko mikroalbuminuria.

Bagi penghidap mikroalbuminuria, risiko untuk berkembang menjadi makroalbuminuria akan menjadi separuh.

Kajian lain telah mencadangkan bahawa kawalan ketat boleh menterbalikkan mikroalbuminuria.

Rawatan Penyakit Buah Pinggang

1. Rawatan Sendiri

Rawatan penting untuk penyakit buah pinggang adalah kawalan ketat glukos dalam darah dan tekanan darah. Tekanan darah memiliki kesan luar biasa pada kadar perkembangan penyakit. Malah peningkatan sedikit dalam tekanan darah boleh dengan pantasnya menjadikan penyakit buah pinggang menjadi lebih teruk.

Empat cara merendahkan tekanan darah adalah mengurangkan berat badan, kurang mengambil garam, mengelak alkohol dan tembakau, dan melakukan senaman dengan kerap.

2. Ubatan

Apabila kaedah-kaedah yang telah disebutkan tadi gagal, ubat tertentu mampu merendahkan tekanan darah. Terdapat beberapa jenis ubat tekanan darah. Namun begitu, tidak semuanya baik untuk pesakit diabetes. Ada antaranya menaikkan tahap tekanan darah atau melindungi beberapa gejala-gejala gula rendah dalam darah.

Doktor biasanya lebih menyarankan pesakit diabetes mengambil ubat tekanan darah yang dikenali sebagai perencat ACE. Perencat ACE amat dicadangkan untuk kebanyakan penghidap diabetes, tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggang.


3. Diet

Rawatan lain yang digunakan untuk merawat mikroalbuminuria adalah diet rendah protein. Protein biasanya meningkat apabila buah pinggang bekerja terlalu kuat.

Diet rendah protein boleh mengurangkan kehilangan protein dalam air kencing dan meningkatkan tahap protein dalam darah. Namun begitu jangan sesekali memulakan diet rendah protein tanpa berbincang dengan doktor anda terlebih dahulu.

4. Kegagalan Buah Pinggang

Sebaik buah pinggang gagal berfungsi, dialisis amat perlu. Pesakit perlu memilih sama ada untuk menyambung dialisis atau mendapatkan pemindahan buah pinggang. Pilihan ini perlu dibuat secara berbincang antara doktor, pakar pemindahan buah pinggang dan pakar psikologi dengan pesakit.


Cadangan Vitamin Shaklee Untuk Pesakit Diabetes

Sekiranya anda mempunyai budget lebih, amat disarankan untuk mengambil Vivix.



Beli Vivix online


  




Merupakan supplement anti-penuaan terbaik di dunia. Juga membantu memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imun, perlindungan anti-oksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan.

Selain Vivix, Kami di Shaklee mencadangkan Ostermatrix , Vitamin B-Complex , Vitamin E dan VitaminC 

Vitamin D (Ostermatrix)
Kekurangan Vitamin D boleh menyebabkan sakit diabetis.Bagaimana?Vitamin D sebenarnya memainkan peranan yang penting dalam mengawal sistem imum badan yang sangat normal.Kekurangan vitamin D boleh menjadikan sistem imum badan menjadi lemah.Akibatnya,sistem imum yang lemah akan membunuh insulin yang dihasilkan di dalam pankreas,bertindak balas seolah-olah  mereka adalah virus yang perlu dimusnahkan.Sebaik sahaja badan tidak lagi mampu untuk menghasilkan insulin,kita telah terdedah kepada diabetis Jenis 1.

Asid folat atau folik 
Mereka yang mempunyai Jenis 1 atau diabetis Jenis 2 boleh mendapat manfaat dari vitamin B9,yang juga dikenali sebagai folat,atau versi sintetik vitamin dipanggil asid folik.Folat diperlukan untuk memproses homosistein.Homosistein adalah asdi amino yang ditemui dalam darah.Tahap homosistein yang tinggi dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular.Semakin tinggi kadar homosistein ,maka semakin tinggi pesakit yang menghidapi sakit diabetis untuk berisiko menghadapi penyakit kardiovaskular pula.pengambilan asid folik boleh membantu mengelakkan risiko ini.

Vitamin E
Vitamin E merupakan anti-oksida yang melindungi sel-sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit.diabetis adalah berkaitan dengan tahap vitamin E yang rendah.Kandungan gula dalam darah yang tinggi untuk pesakit yang menghidapi sakit diabetis menyebabkan penghasilan radikal bebas.Radikal bebas ini menyebabkan kerosakan sel tubuh badan.Pengambilan Vitamin E amat membantu mengelakkan risiko ini.

Vitamin C
Vitamin C merupakan antioksidan yang memainkan peranan dalam tubuh badan kita termasuklah mensistenkan kolagen,membantu pembentukan sel darah putih dan menggalakkan penyerapan zat besi.Kajian juga membuktikan bahawa vitamin C mungkin membantu mengurangkan risiko untuk mendapat diabetis.Buah-buahan sitrus,sayur-sayuran berdaun hijau dalah sumber yang baik vitamin c.

Bagaimana Diabetis Merosakkan Buah Pinggang



Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah. Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat nak beli mana Set Diabetis Shaklee, anda boleh order sendiri Online dengan KLIK pada gambar di bawah ya.

Beli Set Diabetis Online


Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :





DAN







“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”

21 July 2014


Bayi anda dah kerap menyusu, anda pun dah kerap pam atau perah, tetapi payudara anda masih lagi berketul-ketul. Anda tidak selesa kerana susu tersumbat, ia menyakitkan dan boleh membawa kepada demam.
Dah puas menuam, mandi air panas suam, diurut, tetapi masih lagi ada benjolan atau ketulan di bahagian belah kanan, kiri, bawah atau atas payudara yang menandakan susu tersumbat
Kenapa Terjadi Susu Tersumbat?
Susu tersumbat ini kebiasaanya berlaku kerana ibu kurang mengepam atau bayi kurang menyusu secara efektif. Jika payudara tidak disalirkan dengan betul, susu akan terus mengundur kerana penghasilan lebih cepat daripada saliran. Susu  ini akan dipaksa mengalir ke tisu sekitar yang akan menyebabkan keradangan, tisu jadi merah, panas dan sakit.
Sesetengah ibu akan mengesan satu tompokan putih kecil pada hujung putingnya, iaitu tanda saluran puting susu tersumbat, sel kulit tumbuh di atasnya. Jika anda menghidapinya, anda boleh merawatnya dengan mencucuk hujungnya dengan jarum yang telah disteril atau anda boleh memicitnya sendiri. Apabila susu tersumbat itu pecah, susu akan memancut. Anda akan rasa sangat lega dan selesa. Ketulan dan benjolan pada payudara akan hilang serta merta!
Sambil menyusu, tenangkan fikiran. Ingat!stress boleh melambatkan penyembuhan. Cara paling mudah – tenung wajah si manja anda semasa menyusu. Sebaik selesai penyusuan, anda akan mendapati ketulan itu telah HILANG!
Dalam masa yang sama, ibu juga boleh mencuba LECITHIN dari SHAKLEE untuk mengatasi masalah susu tersumbat.

Lecithin dapat menguraikan susu tersumbat pada saliran-saliran halus payudara anda. Saya sendiri pernah mengalami situasi susu tersumbat ini, dan Lecithin sangat membantu.


Untuk mendapatkan Lecithin ini anda boleh terus klik link di bawah dan terus order.Happy shopping uolls...





Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :

Nama :  Fisya Yusof - 1084053
  SMS/Whatsapp: 017-4205506
 PM : www.facebook.com/messages/fisyayusof
 : fisyayusof87@gmail.com



DAN







“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”