Tabung Insyirah

Sambutan Kemerdekaan Ke 57

Selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan yang ke 57.Tema untuk sambutan Kemerdekaan tahun 2014 ini ialah “Disini Lahirnya Sebuah Cinta.” Logo yang dipilih adalah logo yang ada nombor 57 dengan ciri latar warna bendera Malaysia

                    

Sambutan kemerdekaan tahun ni disambut secara berserderhana bagi menghormati keluarga mangsa tragedi kehilangan pesawat MH370 dan MH17 yang terhempas ditembak jatuh di Ukraine.Apa-apa pun, sambutan tetap dibuat kerana kemerdekaan negara adalah peristiwa keramat detik pembebasan tanah air daripada belenggu penjajah. Kemerdekaan adalah tiket sesebuah negara menjalankan pemerintahan berdasarkan acuan sendiri, tidak terkongkong dengan cara penjajah.

Apa perancangan anda di hari kemerdekaan ni.Ada yang keluar tengok bunga api masa countdown tak? Atau turut serta dihari perbarisan.Dimana sambutan anda untuk tahun ni??Sya sempat la bersesak dengan ribuan manusia yang nak sambut kemerdekaan di putrajaya.Memang havoc la biapun sambutan secara berserderhana.

Perkara Yang Perlu Di elakkan Ketika Hamil

Saat paling indah buat pasangan suami isteri  adalah ketika si isteri disahkan hamil oleh doctor. Mesti tersenyum lebar jerk..Ianya memang saat yang paling bahagia. Namun adakah kita tahu apa yang perlu dilakukan ketika hamil.
Perkara pertama yang perlu dititik beratkan adalah dari segi pemakanan.Selain itu satu lagi perkara yang agak penting  ialah mencari pakaian yang selesa. Ini kerana apabila perut kita semakin membesar, kita tidak dapat lagi memakai pakaian kegemaran kita sebelum kita mengandung. Jadi kita perlu mula menyediakan pakaian baru bagi ibu-ibu mengandung. Ini ada beberapa idea untuk ibu-ibu yang hamil.
Baju
§  Lebih selesa untuk memakai pakaian yang longgar seperti kemeja-t yang besar dan jumper. Sekiranya ibu-ibu ingin tampil lebih bergaya, boleh mengenakan lelilit atas kerana ia boleh disesuaikan apabila saiz badan kita berubah. Blaus panjang atau tunik pula sesuai bagi mereka yang ingin menutup bahagian perut.
Seluar
§  Seluar mengandung yang elastik, bersarung atau seluar joging lebih selesa dipakai. Seluar mengandung selalunya terdapat panel yang boleh diubah saiznya. Jika ada yang suka memakai jeans, masih boleh dapatkan jeans yang direka khas bagi ibu-ibu yang mengandung.
Gaun atau Skirt
§  Pakaian gaya bersarung akan menaikkan perut kita, sementara gaun longgar yang kembang dari bawah dada juga selesa dipakai. Skirt dengan pinggan yang elastik atau bertali adalah cara yang terbaik untuk hadapi masalah saiz pinggan yang membesar.
Kasut
§  Ketika berada di trimester ketiga, kita mungkin akan mengalami rasa sakit atau lenguh pada bahagian kaki dan pergelangan kaki atau mungkin juga kaki kita membengkak, oleh itu kita perlu memakai kasut yang selesa dan tidak ketat. Elakkan memakai kasut kasut yang bertumit tinggi, sebaliknya pakailah kasut flat yang bertapak getah sebagai alternatif. Atau mungkin boleh dapatkan sandal atau kasut dengan tali velcro supaya ianya boleh dilonggarkan menurut keselesaan kita.
Pakaian Dalam
§  Kita perlukan saiz yang lebih besar dan kita juga perlu mengukur saiz kita untuk mendapatkan pakaian dalam untuk wanita mengandung pada bulan ke 7

Selain itu, terdapat juga beberapa perkara atau aktiviti yang perlu dielakkan ketika mengandung. Antaranya ialah:
Pertukangan Rumah
Sekiranya perlu menukul atau menukar mentol lampu, dapatkanlah pertolongan suami. Elakkan juga daripada memanjat tangga atau kerusi. Adalah lebih baik sekiranya berada diatas tempat yang rata untuk mengelakkan daripada berlakunya sebarang kecelakaan yang boleh melibatkan kandungan kita.
Mengangkat benda berat atau mengalih perabot
Ketika hamil kita akan mengalami banyak tekanan pada tulang belakang semasa mengandung. Cara sokongan bentuk badan kita yang berubah kerana pusat tengah graviti badan anda sekarang bergerak ke hadapan. Jadi, adalah dinasihatkan untuk tidak melakukan sebarang aktiviti yang berat. Jika kita mengangkat benda berat, ia akan meningkatkan tekanan pada tulang belakang dan ini mungkin juga boleh mengakibatkan kecederaan pada tulang belakang.


Sijil Pengedar Bertauliah Shaklee

HQ Shaklee Baru Yang Lebih Luas Dan selesa




Alhamdulilah isnin lepas 25.08.2014 HQ Shaklee  telah memulakan operasi secara rasminya kepada orang ramai di tempat baru iaitu di The Pinnacle, Sunway (Klik Sini Untuk Lihat Lokasi). Semestinya HQ Shaklee baru yang lebih luas dan selesa kepada pengguna dan sid Shaklee sendiri. Semakin maju Shaklee sampaikan terpaksa mencari keselesaan untuk sumua SID berurusan bagi menampung customer dan distributor yang semakin hari semakin bertambah bilangannya.Nampak di situ makin ramai yang percayakan kebersanan produk Shaklee kan.

Pintu Masuk Shaklee HQ

Setakat 4 hari pembukaan Shaklee ni saya sendiri masih belum berpeluang untuk menjejakkan kaki ke HQ Shaklee yang baru.Hah mesti ramai yang pelik kan mana lah saya tau keadaan di sana sebabnya tak pernah pun pergi lagi.hihi..ni semua mestilah saya tau dari suami upline saya selaku apak kepada team ibu cergas.Tak sabar rasanya nak ke HQ Shaklee baru yang lebih luas dan selesa untuk  tengok sendiri keadaan kat sanakan. Dan yang best lagi  bila Shaklee amat memahami yang kebanyakan SID punyai anak-anak kecil kerana turut menyediakan ruangan untuk kanak-kanak bermain.Sangat-sangat mesra family kan. Jadi ibubapa yang datang dengan anak-anak tak perlu risau anak akan meragam berlama-lama di situ.Hanya perlu risau kot-kot anak pula yang terlebih seronok bermain sampai tak nak balik nanti.



Playground Untuk anak-anak SID bermain

HQ Shaklee baru yang lebih luas dan selesa serta mesra pelanggan kerana menyediakan ruang tempat menunggu dan kaunter yang lebih banyak.Selain tu uturut di sediakan ruang untuk charge handphone / laptop.Yer lah kan dah lama-lama di situ sementara tunggu giliran mesti kit apun sibuk layan handphone sampaikan kadang-kadang handphone minta di cajkan.Tu bagi sesapa yang terlupa bawa power bank la biasanya.
  

Ruang Menunggu Yang Lebih Luas

Kaunter yang lebih banyak

Ruang untuk charge Handphone / Laptop

Hah macam mana anda rasa??Macam best jer,macam seronok jer kan.Bagi mana-mana SID mahupun pengguna Shaklee yang ingin daptkan produk Shaklee secara sendiri boleh la walk in terus ke HQ Shaklee ni yerk.Pastinya anda semua akan merasa gembira dengan suasa di  HQ Shaklee Baru Yang Lebih Luas Dan selesa  ni kan.Angkut jer sekali anak-anak kerana Shaklee sangat memahami situasi ini dan sentiasa mengalu-alukan kedatangan anak-anak ceria ini dalam apa jua majlis Shaklee 


Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah. Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat nak beli mana produk nutrisi Shaklee, anda boleh order sendiri secara Online dengan KLIK pada gambar di bawah ya.



Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :






DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Selamat Ulang Tahun Sayang !!!



Today its ur day dear! Alhamdulillah hari ini bertambah lagi usiamu. 
Sayang doakan moga pertambahan usia ini meningkatkan kematangan kita bersama. 
Terus terang  sayang katakan , di kaulah anugerah terbaik yang Allah berikan kepada ku selain anak-anak.Tidak pernah ku terima anugerah sebaik mu. Kehadiranmu memberikan kekuatakn kepada diri ku.

Buat suamiku...tiada apa yg ku pinta melainkan dipanjangkan usiamu, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki selalu dan sentiasa berada disampingku dalam suka dan duka...semoga kebahagiaan yg kita kecapi kini akan berkekalan hingga ke jannah..Semoga kita sama-sama dapat melihat anugerah terindah yang kita terima ini membesar bersama....Amin...

Thanks for being really good husband to me.really good father to kids...
Sangat rela berkorban jiwa dan raga. Thanks a lot sbb terima isteri awak yang sangat serba kekurangan. Terima kasih sayang sebab terima diri ini seadanya tanpa pernah mengeluh.. Terima kasih Tuhan kerana Kau jadikan dia untukku....Terima kasih sayang kerana hadirmu begitu membahagiakanku....Love you so much...

 Selamat hari lahir sayang!

We All Love u Ayah

Cara Mengatasi Masalah Kulit Berminyak

Kebelakangan ni ramai sangat yang mengadu dan menceritakan masalah mereka yang mengalami masalah kulit berminyak . Kulit berminyak menyebabkan kita kurang selesa, seterusnya mengganggu aktiviti harian kita, dan akhirnya ia boleh menjejaskan prestasi kerja kita. Kita akan rasa kurang keyakinana diri, terutama apabila melihat muka kita di cermin muka nampak kusam dan tidak bermaya, lebih-lebih lagi bila jerawat atau kesan parut kelihatan. Kulit berminyak menyebabkan jerawat tumbuh dan liang-liang roma tertutup. Akibatnya berlakunya pengumpulan sel-sel mati dan meninggalkan kesan parut dan merosakkan kulit.


Kulit Berminyak
Pic Dari En Google

Punca Kulit Berminyak

Kulit berminyak berlaku daripada hasil pengeluaran sebum berlebihan iaitu bahan berminyak yang dikeluarkan secara semulajadi dari kulit kita. Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan sebum ini terhasil.
1.      Pemakanan
Makan makanan bergoreng, berminyak dan berlemak malah kacang juga boleh menyebabkan kulit berminyak.

2.     Hormon
Masalah hormon yang tidak stabil akibat stress, pil perancang, pain killer juga mengundang kepada masalah kulit berminyak. Biasanya golongan remaja adalah golongan yang sering mengalami masalah hormon yang tidak menentu.

3.     Faktor Cuaca
Cuaca yang panas meyebabkan kita mudah berpeluh. Peluh tersebut boleh menyebabkan kulit berminyak. tambahan pula bila kulit terdedah kepada sinar ultra ungu yang merbahaya menyebabkan  struktur kulit kita rosak.

4.     Penggunaan Kosmetik
Biasanya make up akan dipakai dari pagi hingga ke petang atau ada yang sampai ke malam. Memakai kosmetik terlalu lama, tambahan lagi kosmetik tersebut mempunyai minyak menyebabkan kulit berminyak.

Cara Mengatasi Masalah Kulit  Berminyak

Kulit berminyak memerlukan penjagaan yang rapi supaya dapat mengurangkan pengeluaran sebum berlebihan. Beberapa perkara yang perlu diamalkan bagi memastikan tahap pengeluaran sebum pada wajah dapat dikawal.

1.      Minum air secukupnya
Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari supaya kulit kita sentiasa mendapat air yang cukup dan sentiasa lembap. Bakteria mudah melekat ke atas kulit kering dan akhirnya mengeluarkan minyak.

2.     Lebihkan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet
Buah-Buahan dan sayuran-sayuran membantu mengawal minyak dalam kulit kita. Anda dinasihatkan jauhi makanan ringan, makanan bergula, makanan bergoreng dan berminyak.

3.     Amalkan moisturizer setiap hari
Orang yang mengalami kulit berminyak tidak boleh skip dari menggunaka moisturizer . Ia perlu dijadikan sebagai rutin harian. Pilihlah moisturizer yang OIL FREE, ALCHOHOL FREE dan WATER BASED.

4.     Gunakan toner wajah bebas alkohol
Gunakan toner yang bebas minyak dan bebas alkohol.Mengamalkan toner pada setiap hari membantu membuang kotoran dan minyak pada muka anda.Pilih toner yang pH nya seimbang.

5.     Basuh muka 2 kali sehari menggunakan Cleanser
Basuhlah muka supaya kesan-kesan peluh, bakteria dan minyak di muka sentasa dibersihkan. Untuk mendapatkan kesan pembersihan secara menyeluruh, basuh muka menggunakan cleanser 2 kali sehari. pilih cleanser yang berasaskan gel atau foaming cleanser dan bebas dari masalah kulit minyak.

Amalkan supplement

Pengambilan supplement secara konsisten juga membantu memelihara kulit dari dalam. Anda boleh mengamalkan B Complex, GLA Complex, Vitamin E dan ESP untuk masalah kulit berminyak

B Complex - membantu mengawal minyak pada kulit dan ia juga merupakan vitamin anti stressBagi yang mengalami masalah hormon.

Klik è untuk mengetahui lebih lanjut mengenai B Complex

GLA Complex - adalah pilihan terbaik untuk membantu menstabilkan hormon anda

Klik è untuk mengetahui lebih lanjut mengenai GLA Complex

Vitamin E -  merupakan vitamin antioksidan yang membantu melindungi kulit dari sinaran matahari dan sinaran ultra ungu, sebagai pelembap semulajadi kepada kulit.

Klik è untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Vitamin E

ESP -  membantu menggantikan sel-sel mati kepada sel-sel yang baru. Protein dikatakan makanan paling asas kepada kulit kita. Kulit yang cukup makanan menghasilkan kulit yang sihat dan segar.

Klik è untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ESP



Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah. Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat nak beli mana produk nutrisi Shaklee, anda boleh order sendiri secara Online dengan KLIK pada gambar di bawah ya.



Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :






DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”




Atasi Masalah Pcos Dengan Set Kesuburan Wanita



Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) adalah penyebab biasa di dalam masalah kesuburan wanita dan semakin meningkat sejak akhir-akhir ini. PCOS adalah satu situasi di mana ovari menjadi bengkak akibat benih terperangkap di dalam ovari dan tidak boleh menetas pada hari subur. Apabila ini berlaku, lama kelamaan, wanita berkenaan akan mengalami masalah haid dan akhirnya menjadi punca kepada masalah kesuburan wanita.

Antara simptom PCOS
©      Kitaran period yang tidak menentu
©      Sukar untuk hamil
©      Mudah tumbuh jerawat
©      Pertumbuhab lebih banyak bulu roma di tubuh,muka,kaki
©      Mempunyai masalah berat badan (overweight)
©      Hasil ultrasound di bahagian pelviks menunjukkan pembesaran cyst ovary
©  Wanita yang menghidap PCOS juga mungkin berisiko tinggi menghadap diabetis di sebabkan olh kandungan gula dalam darah yang tidak seimbang.

Antara ciri utama PCOS adalah pengovulan (proses bertelur) tidak berlaku atau tiada pengovulan yang tetap pada setiap bulan.selain itu peningkatan aras hormon androgen ( hormon lelaki) yang berlebihan dalam badan wanita menjadi punca

Cara mengatasi
Kajian mendapati salah satu cara berkesan untuk mengatasi masalah PCOS adalah dengan mengurangkan berat badan, dan terdapat juga cara lain untuk meningkatkan kesuburan wanita disebabkan PCOS

Risau bukan jika anda merupakan pesakit PCOS? Jangan risau, banyak supplement di luar sana yang boleh membantu anda dalam menstabilkan hormon, antara satunya adalah set kesuburan wanita Shaklee.

Set Kesuburan Wanita Shaklee terdiri daripada :

Energizing Soy Protein (ESP)
Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

Klik è untuk info ESP 

Vita-Lea
Mengandungi 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan seorang dewasa.  Pengambilan Vita-lea sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Isteri perlu melengkapkan kesihatan diri dengan mengambil multivitamin ini.

Klik è untuk info Vita-Lea 

Vitamin C
Satu tablet Vita C membekalkan 500mg vitamin C. Vita-C Shaklee adalah jenis 'sustained release' di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan tahan lebih lama di dalam tubuh badan. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E.

Klik è untuk info Vitamin C

B-Complex
Lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan wanita serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neural.
Klik è untuk info B-Complex
Alfalfa Complex
Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

Klik è untuk info Alfafa Complex

GLA 
Gamma Linolenic Acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega 6. Fungsi GLA untuk wanita adalah menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur.. Seperti yang kita sedia maklum, kitaran haid yang stabil memudahkan wanita mengenal pasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dapat ditingkatkan. GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi dimana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yang subur ini juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama dlm jangkawaktu tersebut. Membantu meningkatkan kesuburan dan melegakan PMS (sindrom pra-haid)

Klik è untuk info GLA

Zinc Complex
Zink digunakan untuk kesuburan wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Klik è untuk info Zinc Complex

Sempena PROMO GLA bulan aug ni apa kata anda cuba sebotol GLA untuk mendapat manfaat GLA. Ataupun, jika anda tidak mempunyai masalah yang disebutkan di atas, namun belum dikurniakan cahaya mata, cubalah set kesuburan wanita kami dengan harga lebih jimat pada bulan ini.

Sebelum menamatkan entri ini, apakata kita lihat testimoni pengguna berkaitan set kesuburan wanita ini. Jom kita baca!

Kesuburan wanita

Kesuburan Wanita



Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah. Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat nak beli mana produk nutrisi Shaklee, anda boleh order sendiri secara Online dengan KLIK pada gambar di bawah ya.



Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :






DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”




Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus Klik Sini | Twin Pack Vivix Free Membership Klik Sini
X