Tabung Insyirah

Detox Dengan Cara Mudah



Kebelakangan ini terdapat terlalu banyak,bermacam produk di pasaran bertujuan untuk detox.Oleh sebab itu kali ini sya nak sharekan satu tips detox dengan cara yang mudah. Antara kebaikan untuk detox ialah Keluarkan toksin dalam badan, seimbangankn pH, sekat selera makan, kurangkan water retention, dan macam-macan lagilah.Bagus sebenarnya jika kita selalu detoxkan badan kita.Tapi ingat yer supaya jangan tersalah memilah protuk untuk tujuan detox ni.Oke Jom kita lihat apa yang perlu kita buat dengan detox dengan cara yang mudah ini.


Kawal pengambilan minuman
salah satu yang sering diabaikan dalam kebanyakkan plan diet ialah pengambilan minuman. Jika kita seorang yang gemar dengan minuman-minuman yang manis ini, kita mungkin telah men
gambil kalori yang berlebihan tanpa kita sedari. perlu diingat bahawa kalori melalui minuman juga dikira.Jika kita peminat tegar minuman manis ini, alternatif yang ada ialah dengan cara mengurangkan pengambilan kalori makanan kita. jika tidak usaha menurunkan berat badan mungkin tidak akan berjaya.

Langkah terbaik ialah gantikan minuman manis ini dengan air suam atau air kosong atau boleh cuba mewariasikan rasa air kosong dengan membuat minuman detox seperti:
1- menambahkan perahan limau ke dalam air
2- perahan lemon dan madu
3- perasakan dengan hirisan timun dan daun mint


Minuman untuk detox
Detox penting untuk membantu kita menyingkirkan sisa-sisa toksik di dalam badan yang di simpan sekian lama. lebihan toksik di dalam badan boleh menghalang penurunan berat badan dan menyumbang kepada masalah kulit contohnya jerawat.


Contoh minuman detox
1- air kosong minum 2-3 liter air sehari
2- air kelapa fresh selain membersihkan saluran pencernaan, minum air kelapa akan meningkatkan kekebalan tubuh dan bermanfaat menjaga tubuh tetap terhidrasi dengan baik.
3- jus labu adalah ubat semulajadi yang sangat baik bagi mereka yang pesakit masalah pencernaan dan keasidan. ini kerana sifat alkali-nya. serat dalam jus labu juga menyembuhkan masalah pencernaan
4- teh hijau antioksidan semulajadi yang mengandungi polifenol, sehingga membantu meregulasi glukosa dalam darah. polyphenol menghalang pergerakan glukosa ke dalam sel-sel lemak, dan mencegah mereka memasuki aliran darah
5- jus sitrus (oren/limau/lemon) sumber vitamin C, yang dikenali untuk meningkatkan imuniti. jus sitrus kaya dengan flavonoid, antioksidan, yang melindungi sistem imun manusia dengan bertindak terhadap kuman dan bakteria yang menyebabkan penyakit.




Tengok tak perlu keluarkan duit berpuluh ringgit  pun kan jika kita hendak detox dengan cara yang mudah.Memang amat berkesan dan kesannya dapat di lihat seawal 2 minggu tau.Sya sendiri mengamalkan detox dengan cara yang mudah ini.Memang sangat berpuas hati.Tak percaya cuba dan alami kesannya sendiri okes...
Alternatif lain  untuk detox jika tak ada masa untuk buat  detox dengan cara yang mudah ini kami di Shaklee ada menawarkan produk yang sangat sesuai untuk tujuan detox iaitu :


Alfalfa Complex antara penyahtoksik yang terbaik . 
Alfalfa Complex berasaskan daun herba yang akarnya panjang jauh ke dalam tanah dan bertindak untuk detox ke seluruh badan kita. Alfalfa Complex yang bersifat alkali boleh mengembalikan badan kita yang berasid kepada keadaan normal dan membuang toksik di dalam badan.

Herb-Lax 
Bertindak untuk membersihkan usus kita daripada sisa lemak dan toksik yang melekat di dalam usus ataupun colon. Herb-lax bertindak untuk meransang usus untuk mempercepatkan proses detox dan pembersihan secara lembut iaitu membuang najis-najis yang tersekat ataupun tersimpan lama.

Selain itu, keberkesanan Herb-Lax menghilangkan bau badan, melegakan sembelit, mengurangkan masalah jerawat dan usus boleh berfungsi dengan keadaan baik.
·         Mengandungi 9 herba semula jadi iaitu: alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root
·         Membersih najis yang tersekat secara lembut
·         Membantu masalah sembelit
·         Mengempiskan perut

DTX Complex 
Hati merupakan organ badan kedua terbesar selepas kulit. Antara punca utama hati mengalami tinggi toksik adalah disebabkan oleh rokok.

Kandungan utama menyebabkan DTX Complex Shaklee lain daripada yang lain ialah diekstrak daripada biji benih pokok susu tisel dan cendawan Reshi yang mempunyai antioksida yang tinggi. Iaitu berfungsi untuk menyokong keupayaan badan untuk menghasilkan protein untuk menjana semula sel-sel hati yang telah rosak.

DTX Complex memberi perlindungi yang baik untuk hati. Ia membantu menghasilkan protein yang berfungsi dalam regenerasi sel hati dan mengekalkan pengaliran hempedu yang normal. Bahannya digunakan secara tradisional yang mampu menggalakkan fungsi hati yang sihat.

Sya dah amalkan detox denagn cara mudah ni dan alhamdulilah sya dapat apa hasil yang sya inginkan.Selain dari membuat air detox ni sya tetap ambil Alfafa dan Herb-lax untuk membantu lebih lagi bahan buangan dalam badan yang tidak di perlukan.Sya dah boleh pakai balik tau seluar jeans sya yang zaman sekolah dulu.Baju kurung lama-lama yang dlu tak muat pun sekarang dah muat kembali.

Pembelian produk nutrisi Shaklee sekarang sudah semakin mudah. Anda boleh buat pembelian sendiri menerusi Shaklee Online Web tanpa perlu melalui mana-mana SID dengan menggunakan Kad Debit/Kad Kredit Anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan SET SUPER DETOX ini , anda boleh order sendiri secara Online dengan KLIK pada gambar di bawah ya.Jika anda nak membeli melalui saya sendiri pun bole. 



Shaklee dah 20 tahun di pasaran Malaysia dan lebih 50 tahun worldwide . Shaklee ada kelulusan KKMdan halal diiktiraf oleh JAKIM . Boleh rujuk halal JAKIM di link ini .
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :






DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”







Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

2 comments:

  1. memang best amalkan air detox tu, dan ditambah dengan herb-lax memang turun dengan jayanya

    ReplyDelete
  2. Just include kiwi foods grown from the ground green grape organic product, add 60ml of water to the blend, then crush them until the blend ends up plainly smooth, pour it to a glass and serve new, you can include sugar just if required.
    Opioid and heroin addiction treatment

    ReplyDelete

Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus Klik Sini | Twin Pack Vivix Free Membership Klik Sini
X