Tabung Insyirah

Tips banyakkan susu ketika sesi mengepam


Untuk ibu-ibu terutamanya ibu yang baru tentu nya tercari-cari cara yang untuk banyakkan susu kan.sama juga seperti sya dulu.Pelbagai teknik sya cuba untuk banyakkan susu ketika sesi mengepam.Ok untuk ibu-ibu yang mencari tips dan cara banyakkan susu ibu bolehlah mencuba beberapa tips di bawah.

Berimaginasi ketika mengepam supaya banyak susu ibu terhasil. Maksudnya, anda imaginasikan bayi anda yang sedang menyusu ketika anda mengepam. Strategi ini bertujuan untuk meningkatkan pengeluaran hormon yang membantu pengeluaran susu 
ibu.
Urutan – Urut daripada bahagian bahu sehingga ke puting. payudara. Rungkaikan urat – urat yang bertindih atau tersimpul jika ada. Hasil urutan akan memudahkan payudara anda untuk menghasilkan lebih banyak susu ibu.
Berzikir dan ikhlaskan hati ketika mengepam susu ibu. Keikhlasan akan memudahkan urusan anda. InsyaAllah lebih banyak susu ibu jika anda ikhlas ketika mengepam.
Tuam – Ambil tuala panas dan tuamkan payudara ana dengan tuala panas itu. Hasil tuam akan menyebabkan saluran darah di payudara anda mengembang di mana ia akan membantu anda untuk keluarkan lebih banyak susu ibu.
Jangan tergesa – gesa ketika ingin mengepam susu. Anda perlu tenang dan kalau boleh pasanglah lagu kegemaran atau tonton cerita kegemaran anda ketika mengeapam supaya minda anda relaks. Minda yang tenang pasti akan beri anda banyak susu ibu.
Pemilihan Pam - Tip paling penting adalah anda perlu pilih pam yang betul dan sesuai dengan diri anda. Pam yang baik akan hasilkan banyak susu ibu.
Tengok gambar anak – Dengan cara ini anda akan rasa seperti tengah menyusukan anak bukan tengah mengepam.Tengok gambar anak membuatkan kita sentiasa tersenyum kan dan pasti susu akan mencurah-curah

Badan kita berfungsi dengan isyarat dari otak, manakala otak bergerak hasil naluri/ keinginan dari hati. Jadi, bersihkan hati, insyaAllah hasil pun lebih baik. Ikuti tips dan cara banyakkan susu ibu di atas, InsyaAllah, susu ibu akan semakin melimpah ruah.

Di Shaklee kami  menyediakan Set Ibu Menyusu / Breastfeeding yang berbeza untuk keperluan ibu yang berada dalam keadaan penyusuan yang berbeza.

SET B – Ibu Menyusu / Breastfeeding (KLIK DI SINI).

SET 3M - (KLIK DI SINI)

Cuba anda tengok video ini ,di mana ibu yang melahirkan anak pramatang tapi gigih untuk menyusukan anaknya sehingga berjaya



(Klik video ini sampai habis untuk mengetahui kisah seorang ibu yang melahirkan anak pramatang ini.)


Bagaimana Cara Nak Dapatkan Set Ibu Menyusu / Breastfeeding ni?

Anda boleh buat belian dalam talian iaitu dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri di link yang diberikan. Hanya klik icon order di bawah dan anda akan dapat membeli secara online secara terus dengan website shaklee malaysia.



Jika anda tidak mempunyai kad debit atau kad kredit atau untuk sebarang urusan COD (cash on delivery) boleh menghubungi  sya seperti talian di bawah :



Sya adalah agen shaklee (shaklee independant distributor) kawasanShah Alam,Puchong,SubangJaya




DAN





“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Kekal Fokus Rahsia Kejayaan Pelajar Cemerlang


Semalam duduk godek-godek google  sya terjumpa satu video yang sangat menarik tentang satu kajian saintifik dijalankan oleh University of Oxford, UK. So rasa rugi kalau tak share dengan semua. 

Dalam kajian ni, beberapa pelajar sekolah rendah dipilih berdasarkan prestasi mereka yang agak lemah dalam pelajaran. 

Mereka ni kebanyakannya ada masalah kurang daya ingatan, susah focus dalam kelas dan kurang minat pada pelajaran.

Mungkin kita dan anak-anak pun ada alami masalah macam ni kan?

Dalam kajian ini, setiap pelajar diberikan 6 TABLET AJAIB setiap hari. Selepas beberapa minggu, ibu bapa dan guru telah melihat kesan yang sangat LUAR BIASA kepada anak-anak ini

Nak tau apakah tablet ajaib dan kesan luar biasa tu? 

Jom kita layan dulu video yang sangat best ni. Rugi tau kalau tak tengok :)



Dalam video ni, selepas diberikan tablet ajaib tu setiap hari selama beberapa minggu, kanak-kanak ini mula focus kepada pelajaran, daya ingatan meningkat dan dah tak minat pada TV. 

Malah dia makin suka membaca buku dan perpustakaan dah jadi tempat yang paling menyeronokkan!! Subhanallah!!

Apakah tablet ajaib tu? Haaa...Tablet ajaib itu bukanlah sebarang ubat atau dadah yer. Tapi ia adalah bahan semulajadi 

yang terdapat dalam MINYAK IKAN, iaitu OMEGA-3. 

Ia terbukti membantu tahap kecerdasan otak dan meningkatkan daya ingatan dan konsentrasi, bukan untuk kanak-kanak saje,tapi juga sesuai untuk orang dewasa.





Bagi IBU HAMIL, paling sesuai mulakan ambil fish oil dari trimester ke 2. Ini adalah untuk membekalkan DHA untuk 

perkambangan otak baby dalam kandungan.

Bagi IBU MENYUSU pula, fish oil dapat untuk menyalurkan DHA kepada baby melalui susu ibu. Sya memang ambil 3 biji Omegaguard setiap hari. Disamping untuk bekalkan DHA kepada baby kami, ia juga membantu tingkatkan immunisasi badan baby kami. 

Selain tu, Omega-3 turut membantu membakar lemak dalam badan. So BONUS lain yang sya dapat ialah badan slim macam anak dara, walaupun dah anak dua..hehehh.. 

OMEGAGUARD SHAKLEE

Omega guard shaklee adalah minyak ikan istimewa yang dapat membekalkan Omega-3 yang sangat tulen. Bebas dari pencemaran laut. Jadi memang sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Harganya pun sangat berpatutan.


Bagaimana Cara Nak Dapatkan Omega Guard Shaklee ni?

Anda boleh buat belian dalam talian iaitu dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri di link yang diberikan. Hanya klik icon order di bawah dan anda akan dapat membeli secara online secara terus dengan website shaklee malaysia.



Jika anda tidak mempunyai kad debit atau kad kredit atau untuk sebarang urusan COD (cash on delivery) boleh menghubungi  sya seperti talian di bawah :








DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Set Penyusuan 3M Shaklee


Sya suka bercerita tentang bab-bab penyusuan ni sebab sya sendiri masih menyusukan heroin bongsu (setakat ini) J yang dah berusia setahun 8 bulan.Gigih buat stock dalam pantang setahun yang lepas demi untuk si manja.Tapi sejak dia meningkat usia setahun ni biapun susu tetap banyak tapi kekangan masa di pejabat buatkan sya stop buat stock. Selepas waktu kerja je sya gigih buat stock untuk besoknya.Makanya Damia mendapat bekalan susu fresh untuk bekalan sepanjang di rumah pengasuh.Sya akui set penyusuan 3M sangat-sangat berkesan dan  sangat menakjubkan.

Sya yakin dan pasti anda semua mesti ada rasa keraguan  seperti sebelum saya mencuba sendiri penyusuan 3M.Sya pun dulu sebelum mencuba selalu fikir betul ke??memang berkesan ke?Boleh buat stock banyak-banyak ker?

Macam-macam lagi lah persoalan yang dok ligat bermain dalam fikiran sya ni.Ye lah nak labur duit beratus untuk dapatkan set penyusuan 3M ni kan.Kalau tak berkesan pasti kecewa sebab dah labur duit yang beratus tu kan.Tapi yakin lah wahai ibu,mama,umi, semua kalau anda mencuba set penyusuan 3M kita pasti tidak akan menyesal malah akan rasa bersyukur sesangat kerana pelaburan sebanyak itu kita mampu memberikan susu ibu yang terbaik untuk si manja.

Set Penyusuan 3M Shaklee

Set Penyusuan 3M terdiri daripada:
ESP (Energizing Soy Protein)
Æ  Merupakan “Milkbooster”
Æ  Merupakan sumber protein utama bagi ibu yang menyusukan bayi.

Alfalfa
Æ  Merupakan “Milkbooster”
Æ  Dapat membantu mengurangkan keletihan dalam kalangan ibu menyusu

OsteMatrix
Æ  Merupakan “milkbooster”
Æ  Membantu mengimbangi tekanan darah dan memelihara denyutan nadi ibu menyusu
Æ  Selain itu juga dapat membantu mencegah kemurungan

Vitalea
Æ  Membantu memberi tenaga kepada tubuh badan
Æ  Dapat membantu memberi kecergasan tubuh badan
Æ  Membantu memberi kekuatan mental

Vita C Plus
Æ  Membantu mengurang stress
Æ  Membantu menguatkan imunasi ibu dan bayi

B-Complex
Æ  Membantu mengurangkan keletihan dan kelesuan dalam kalangan ibu
Æ  Membantu menstabilkan emosi ibu. Hal ini kerana apabila ibu berada dalam emosi yang stabil jadi secara asasnya susu yang dihasilkan menjadi lebih lancar mudan dan cepat.


Jika anda masih ada keraguan mengenai set menyusu ini jom lihat video ini.


Klik Video ni dan saksikan sampai habis tau untuk mengetahui kisah mereka.

Bagaimana Cara Nak Dapatkan Set Penyusuan 3M Shaklee ni?

Anda boleh buat belian dalam talian iaitu dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri di link yang diberikan. Hanya klik icon order di bawah dan anda akan dapat membeli secara online secara terus dengan website shaklee malaysia.



Jika anda tidak mempunyai kad debit atau kad kredit atau untuk sebarang urusan COD (cash on delivery) boleh menghubungi  sya seperti talian di bawah :








DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Tips kembali kurus macam anak dara selepas bersalin


Setiap wanita selepas bersalin mesti mengidamkan bentuk badan kembali kurus macam anak dara kan.Masalah ni termasuk la diri saya.Selepas bersalin anak kedua memang nekad nak kurus macam anak dara balik.Alhamdulilah impian menjadi kenyataan  J . Sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan badan akan mula naik bak tembikai.hihi..Jadi selepas bersalin la kita mula risau macam mana nak kembalikan bentuk badan yang dah nampak menggelembir kepada badan yang ramping dan langsing kan?? Oleh itu di sini sya berkongsi beberapa tips kembali kurus macam anak dara selepas bersalin.


kembali kurus macam anak dara selepas bersalin


Tips kembali kurus macam anak dara selepas bersalin ialah seperti berikut:

Scrub badan

 Rawatan ini boleh dilakukan selepas bersalin .Ia bertujuan untuk membuka pori-pori kulit dan menanggalkan sel-sel kulit mati.

Jaga permakanan

 Ibu-ibu yang bersalin juga perlu “berpantang” mengambil makanan tertentu . Makanan yang mengandungi air juga perlu dielakkan kerana ia akan meningkatkan pengekalan air di dalam badan. Makanan yang dipangang dan dikukus adalah pilihan menu harian semasa berpantang.

Ibu-ibu digalakkan untuk memakan pelbagai jenis sayur-sayuran dan buah-buahan untuk mendapatkan kembali vitamin dan garam mineral yang diperlukan oleh badan. Serat dari bijirin juga boleh diambil untuk membekal tenaga dan membuatkan perut kenyang dalam masa yang lama.

Menyusukan bayi

 Dengan menyusukan bayi kita boleh membakar kalori dan membuatkan berat badan turun semasa berpantang.Ia juga berfungsi untuk mencegahkan kanser payudara dan mengelakkan tulang rapuh.

Banyakkan minum air masak

Pastikan anda meminum  air 3 liter sehari.

Urutan perlangsingan

Setiap teknik urutan pelangsingan membolehkan sel-sel lemak di dalam badan dipecahkan. Urutan yang berkesan akan menyebabkan

Mengambil set bersalin

Sebaik-baiknya ikut betul-betul cara pengambilan set bersalin pada waktu berpantang. Hal ini kerana dengan pengambilan set berpantang akan membantu anda menjadi kurus dan langsing.
Sya mengamalkan Set berpantang Shaklee in shaa allah kesan yang sya dapat sangat mengembirakan sya.Bukan setakat kurus malah mendapat manfaat lain seperti badan cergas,susu mencurah-curah dan yang best encik suami kata tak macam dalam pantang pun.hihi



Senaman

Walaupun dalam keadaan berpantang tidak semestinya anda tidak boleh melakukan senaman. Anda boleh lakukan senaman ringan di rumah. Senaman dengan bayi seperti membawa bayi anda berjalan dengan stroller atau mendukung bayi anda sudah cukup untuk anda membakar kalori.

Berbengkung Dan  Bertungku

Membantu mengempiskan perut dan lemak yang berada di bahagian paha dan punggung.Bagi wanita yang mempunyai masalah perut buncit menggeleber , pemakaian bengkung yang konsisten akan membantu mengempiskan bahagian perut yang bermasalah manakala bertungku pula dapat memecahkan darah-darah kotor dan di samping memanaskan badan


Boleh klik sini tentang kepentingan berbengkung dan bertungku selepas bersalin.


Bagaimana Cara Nak Dapatkan Set Berpantang Shaklee ni?

Anda boleh buat belian dalam talian iaitu dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri di link yang diberikan. Hanya klik icon order di bawah dan anda akan dapat membeli secara online secara terus dengan website shaklee malaysia.



Jika anda tidak mempunyai kad debit atau kad kredit atau untuk sebarang urusan COD (cash on delivery) boleh menghubungi  sya seperti talian di bawah :





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :




DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Punca Kentut Vagina Dan Cara Mengatasinya


Tentunya ada dikalangan wanita yang pernah mengalami kentut vagina. Dengar namanya saja sudah cukup fobiakan.Kadang-kadang timbul perasaan malu juga.Kenapa kentut keluar melalui faraj? Sebenarnya keadaan seperti ini terjadi disebabkan oleh faraj yang sangat-sangat longgar. Keadaan ini seumpama terdapat banyak air seperti kita membuka air paip lalu air menderu keluar ada ketikanya tersangkut dan ada juga yang tersembur dan macam itu lah juga faraj perempuan. Dalam keadaan normal biasanya vagina tidak akan mengeluarkan angin melainkan seseorang wanita itu mengalami masalah fistula (lubang penyambung) antara rektum (usus besar) dengan vagina. 

Kentut vagina tidak hanya berlaku kepada mereka yang telah berkahwin. Hal ini demikian kerana, pergerakkan kaki semasa berjalan ataupun ketika apa aktiviti sekali pun, ianya mampu memberi peluang untuk udara keluar masuk ke dalam faraj jikalau dinding dan saluran faraj berkenaan tidak begitu kuat. Justeru itu, janganlah anda beranggapan mereka yang mengalami kentut vagina ini sudah kehilangan dara kerana seperti organisma yang lain, setiap sedutan pasti akan ada hembusan....

 Kentut Vagina


Bagaimana Nak Kesan Kita Mengalami Kentut Vagina

Anda boleh rasa keadaan ini terutama apabila kita dalam posisi sujud. Selepas melahirkan lazimnya faraj akan mengembang dan jadi lebih teruk selepas menopos. Apabila dalam posisi sujud, anda boleh merasakan ada keluar angin dari faraj anda dan ia bukanlah kentut biasa, kentut faraj tidak berbau. Jika ianya berbau anda kena rujuk pakar ditakuti ada masalah lain.

Cara Mengatasi Kentut Vagina

Anda boleh membuat senaman kemutan ataupun dipanggil senaman “kagel” untuk menguatkan lantai pelvik. Cara membuatnya senang sahaja iaitu dengan kemut otot pelvik anda selama 5 saat dan rehat 5 saat. Ulang sehingga lima kali setiap sesi dan seeloknya boleh dilakukan bila-bila masa. Sambil duduk tengok tv pun boleh buat.

Pengambilan Supplement/Vitamin Untuk Mengatasi Masalah Kentut Vagina?

Ape yang SHAKLEE dapat membantu dalam masalah kentut vagina ini? Terdapat satu produk shaklee untuk masalahan ini iaitu ALFAFA COMPLEX. Bagaimana ALFAFA dapat membantu?

Alfafa dianggap sebagai kacip fatimah iaitu bertindak sebagai “PERAPAT” lalu  mengembalikan hubungan hangat antara suami isteri. Selain itu, dapat merawat masalahan keputihan, membesarkan dan menegangkan payudara. Alfafa juga dapat memulihkan urat selepas bersalin, melancarkan sistem penghadaman, sebagai pelawas sesuai jika mengalami masalah sembelit.


Bagaimana Cara Nak Dapatkan Alfalfa ni?

Anda boleh buat belian dalam talian iaitu dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri di link yang diberikan. Hanya klik icon order di bawah dan anda akan dapat membeli secara online secara terus dengan website shaklee malaysia.



Jika anda tidak mempunyai kad debit atau kad kredit atau untuk sebarang urusan COD (cash on delivery) boleh menghubungi  sya seperti talian di bawah :





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :



DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”


Tips hilangkan badan bau tengik supaya lebih selesa di samping rakan-rakan



Badan bau tengik  sangatlah tidak selesa dan kurang menyenangkan.Malu kan kalau lalu sebelah orang tetiba orang jeling-jeling sambil tutup hidung.Mesti membuatkan kita tak selesa dengan diri kita.Pemakaian baju cantik bergaya tapi badan bau tengik.

Badan bau tengik memang membuatkan kita kurang selesa dengan penampilan sendiri. Nanti mesti apa yang kita buat jadi serba tak kena. Semuanya disebabkan oleh badan bau tengik  yang tidak menyenangkan. Tapi, kadang-kadang kita tak perasan pun yang badan bau tengik. Kawan-kawan atau orang sekeliling kita mesti tak akan bagi tahu kita mengenai diri kita kan demi nak jaga hati kita.Kalau ada yang bagi tau pun nanti kot yang empunya diri tak boleh terima mau 40 hari tak bercakap kan.. So,camne? 

Apa punca badan bau tengik?

Punca badan bau tengik  nie ada banyak. Sama ada kita sedar atau pun tak je. Antara puncanya ialah:

1. Peluh
badan bau tengik

Peluh kita sebenarnya tak berbau. Berpeluh tu tandanya kita nie sihat. Tapi, bila peluh kita nie bercampur dengan bakteria, tu yang jadi bau tengik tu.

Peluh berbau terjadi apabila kelenjar peluh luar (eccrine) dan kelenjar peluh dalam (apocrine) bertindak balas dengan bakteria kat celah-celah dan lipatan, seperti ketiak. Sebab tu la kita kena pastikan yang bahagian lipatan dan celahan tu semua sentiasa bersih dan kering supaya tiada kuman dan bakteria.

2. Diet

Orang yang selalu badan bau tengik dan tak best nie biasanya mesti suka makan makanan seperti bawang putih, dan makanan berempah seperti kari. Selain dari itu, orang yang macam nie mesti suka makan pedas.

Bila  makan makanan yang macam nie, bau-bau busuk tu akan keluar melalui liang-liang roma terutama sekali di bahagian ketiak dan belakang badan.

3.  Cara penjagaan diri

Orang yang aktif dan lasak nie salah satu sebab mengapa badan mereka berbau. Bila buat aktiviti-aktiviti lasak nie memang cepat la berpeluhnya. Sebab tu la badan bau tengik dan kurang menyenangkan.

4. Masalah kesihatan

Sesetengah orang yang sakit pun biasa terjadi  badan bau tengik nie. Contohnya, orang yang menghidap diabetes dan juga orang yang mengambil ubat perangsang hormon.

5. Pakaian

Pakaian kita kena cuci bersih-bersih sampai bau badan kita hilang. Kalau tak, bau yang ada kat baju tu akan melekat kat badan kita. So, kalau kita nie jenis yang kuat berpeluh, rajin-rajin la tukar baju ataupun pakai la baju yang menyerap peluh untuk mengurangkan bau badan nie.

6. Tekanan

Bila kita stress dan tertekan, peluh mudah keluar. Kadang-kadang kita tak sedar pun yang kita nie tengah berpeluh bila menghadapi tekanan tu. So, pandai-pandai la kawal emosi ye.

7.  Saiz badan

Orang yang berbadan besar lebihkerap berpeluh berbanding orang yang berbadan kecil. Kadang-kadang, tak buat aktiviti apa sangat pun, tapi orang yang berbadan besar mesti cepat keluar peluh. 

8. Cara hidup

Orang yang merokok dan minum arak mesti badan bau pelik. Susah nak describe tapi memang bau yang sangat la tak best.

Cara mengatasi masalah badan bau tengik

 1. Daun sirih
Daun sirih nie bagus tau. Daun sirih nie adalah antiseptik dan membantu dalam membunuh kuman dan bakteria yang menyebabkan bau badan.

Caranya senang je. Ambil beberapa helai daun sirih dan rendam dengan air panas. Biarkan air tu sejuk sendiri. Bila agak-agak dah sejuk tu, minum la air rendaman itu tadi. Cuba amalkan setiap hari dan lihat keberkesanannya.

2. Limau nipis/purut
Limau nipis adalah sesuatu yang asidic dan sangat membantu dalam menghilangkan bau badan yang tak best tu.

Belah limau nipis tu. Kemudian, gosok limau tu kat ketiak dan bahagian-bahagian badan yang busuk tu. Lepas tu bilas dengan air bersih.


3. Bunga cengkih
Rendam beberapa bunga cengkih ke dalam air panas dan biar air tu sejuk sendiri. Bila dah sejuk tu minum air bunga cengkih tu. Amalkannya sekerap mungkin untuk menghilangkan badan bau tengik.
4. Timun
Timun sangat membantu dalam menghilangkan bau badan kita. Memang simple je caranya. Potong timun kecik-kecik. Lepas tu, gosok timun tu ke seluruh badan kita. Kalau buat selalu memang boleh hilang bau badan tu.


5. Alfalfa Complex
Kalau anda jenis yang sentiasa tak ada masa untuk sediakan bahan-bahan seperti di atas anda boleh cuba dengan cara telan jer alfalfa complex Shaklee.Makan secara konsisten in shaa Allah anda akan rasa perubahannya.Bukan setakat badan bau tengik jer yang hilang malah anda akan mendapat kesan yang lain juga selepas makan Alfafa ni.

Fungsi Alfalfa nie adalah untuk mengeluarkan semua toksin-toksin dalam badan kita nie. Bila badan kita bebas toksin, baru la badan kita tak berbau.


Klik sini untuk mengetahui tentang ALFALFA

Selamat mencuba!


Bagaimana Cara Nak Dapatkan Alfalfa Complex  ni?

Anda boleh buat belian dalam talian iaitu dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri di link yang diberikan. Hanya klik icon order di bawah dan anda akan dapat membeli secara online secara terus dengan website shaklee malaysia.



Jika anda tidak mempunyai kad debit atau kad kredit atau untuk sebarang urusan COD (cash on delivery) boleh menghubungi  sya seperti talian di bawah :





Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ,saya adalah wakil pengedar sah anda . Sebarangpertanyaan seperti rundingan harga mengikutbudget boleh dibuat dengan menghubungi saya ditalian berikut :




DAN




“ Ingin mendapat 4 -5- 6 angka sebulandengan mendaftar menjadi ahli Shaklee ? Hubungi
saya juga ! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan ! Wakil pengedarseluruh malaysia masih diperlukan ! Dan anda akandijemput ke group Ekslusif di Facebook”








Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus Klik Sini | Twin Pack Vivix Free Membership Klik Sini
X