Tabung Insyirah

Testimoni : SLIP DISC & PROLONG PERIOD SEMBUH DENGAN AMALKAN VIVIX




Saya Siti Roziana Bt.Alias, berumur 33 tahun dan merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya seorang WAHM dan kini menetap di Puchong.

Saya seorang yang agak aktif ketika di universiti dahulu. Bola jaring, kayak dan aktiviti rekreasi lasak menjadi pilihan ketika itu. Pendek kata..jatuh terseliuh, lebam dan injured dah jadi rutin saya. Akibatnya belakang mula rasa sakit hingga ke tapak kaki.

Pernah juga saya pergi mengurut kerana kecederaan yang saya alami tetapi kerana tempat mengurut itu agak jauh dari Universiti itu sekali sahaja saya kesana. Dan saya pendam sakit itu kononnya tak mahu terlalu memikirkannya dan berharap ia akan baik sendiri suatu hari nanti

Tuntutan kerjaya saya sebagai Jurutera Rangkaian memerlukan saya banyak keluar pejabat dan pergi ke tempat pelanggan kami. Oleh kerana kerja saya melibatkan pemasangan kabel, perkakasan IT dan computer..makanya kebanyakan barang itu saya akan angkat sendiri selagi terdaya. Tanpa saya sedari sakit itu datang semula. Paling ketara di bahagian belakang hinggalah ke tapak kaki. Berdenyut-denyut dan sungguh menyakitkan.

Jadi apabila saya mula rasa sakit..saya akan makan kan ubat tahan sakit yang diberikan doctor. Memang lega..namun ia hanya berkesan untuk sementara waktu..

Hendak dijadikan cerita, pada tahun 2013 sakit belakang saya menjadi amat kronik. Sakit hingga saya berjalan mengengkang ke hospital kerana terasa amat perit di bahagian pinggang, punggung dan kaki. Jika saya berjalan seperti orang normal..sepertinya ada sesuatu mencucuk-cucuk belakang dan kaki saya.

Suami cadangkan saya refer terus ke pakar Ortopedik kerana keadaan saya yang amat merisaukan nya. Bila sesi soal jawab dengan pakar..pakar menegur saya kerana membiarkan masalah belakang saya yang berlarutan tidak dirawat sehingga 9 tahun lamanya.Pelik juga katanya saya boleh tahan sakit sebegitu..huhuhu..

Beliau menjalankan beberapa ujian dan hasil dari ujian MRI mendapati tulang L4 saya telah terkeluar sedikit atau dalam istilahnya Slip Disc. Kata doctor itulah yang menjadi punca kepada sakit belakang saya selama ini dan ia masih belum di tahap kritikal.

Saya ditahan wad selama seminggu dan menjalani beberapa sesi fisioterapi dan ia mendatangkan sedikit kelegaan. Namun kata doctor saya tidak boleh terlalu lasak dan mengangkat benda berat kerana masalah slip disc saya itu. Sedih mendengarnya kerana saya sedar sebagai seorang pekerja/ ibu pasti banyak perkara yang akan terbatas nanti.


Disebabkan tuntutan kerja yang agak sibuk ketika itu saya tidak menumpukan proses penyembuhan fisioterapi yang telah dijadualkan doctor, namun saya cuba ikhtiar dengan cara lain yang saya rasa fleksibel dengan diri saya.
Saya bertanyakan kepada rakan dan juga mencari di internet . Saya lihat ramai orang bercerita tentang khasiat Vivix yang telah membantu ramai pesakit kronik untuk kembali sihat. Jadi tanpa berlengah lagi...tanpa berkira kira berapa harga sebotol Vivix itu saya terus membeli sebotol Vivix dan juga GLA ( Saya consume serentak dengan Vivix kerana saya turut mengalami masalah prolong period)

Awal ambilan saya kena healin crisis yang teruk juga...pening kepala, tak sedap badan, rasa nak demam.. tapi saya tabahkan hati juga untuk habiskan sebotol.

Perubahan yang mula-mula saya rasai, apabila Prolong Period saya yang tak berhenti selama 6 bulan (dimana seiring dengan sakit slip disc) berhenti serta merta. (Prolong period ini tidak tahu apa puncanya kerana saya disahkan tiada cyst dan fibroid oleh Doctor O&G.)

Perubahan ini turut disedari oleh suami. Katanya saya nampak sihat berbanding dulu dan tidak lagi mengadu sakit belakang setiap malam

Dan syukur pada anugerah yang tak terhingga dariNya yang saya hamil anak kami yang ketiga.Saya alahan diawal kehamilan namun tiada sakit pinggang /belakang yang teruk seperti dua kali kehamilan sebelum ini. Dengan asbab Vivix dan GLA, slip disc dan prolong period saya sembuh. Badan saya sihat dan segar..malah sentiasa bertenaga. Terima kasih Allah..terima kasih Vivix kerna kembalikan semula nikmat sihat pada diri saya.

Kredit to #supermomshakleestory 

Terima kasih NENG ROZIANA atas perkongsian Vivix ini. Moga ia memberi manfaat dan iktiar untuk mereka yang ada masalah yang sama 😄😄

 Yang nak order vivix boleh contact sya seperti talian berikut : 

Atasi Masalah Sembelit Dengan Mudah Dengan Shaklee



Apakah sembelit? 

Sembelit berlaku apabila kurang membuang air besar atau sukar membuang air besar. Dari segi perubatan, mereka yang mengalami sembelit apabila membuang air besar kurang daripada 3 kali dalam seminggu.


Apakah yang menyebabkan sembelit? 

Sembelit berlaku biasanya disebabkan 
kurang minum air terutama air kosong, kurang mengambil makanan berserat, kerap mengambil ubat seperti ubat gastrik & ubat darah tinggi.Tabiat suka menangguh untuk membuang air besar juga boleh terjadinya punca sembelit.


Apakah tanda-tanda saya sembelit? 

 Tanda yang paling jelas ialah tidak membaung air besar selama beberapa hari 
 Najis keras, hitam dan berketul-ketul 
 Sakit ketika membuang air besar dan terpaksa meneran 
 Sakit perut
 Perut buncit 
 Rasa tidak puas membuang air besar 
 Badan dan mulut berbau 
 Badan cepat letih & malas 
 Hilang selera makan 
 Masalah kulit


Apakah kesan sembelit? 

Sembelit jika tidak diatasi boleh memberi kesan kepada tubuh dan kesihatan.

Badan banyak toksin. Keadaan ini boleh menyebabkan pengambilan nutrien kurang berkesan kerana ia tidak sampai kepada sel. 

Bahan toksin yang banyak di dalam badan boleh 
meningkatkan paras radikal bebas

Usus tersumbat kerana najis melekat pada dinding usus besar. 

Sembelit juga boleh menyebabkan
 risiko kanser seperti kanser usus/kolon dan juga kanser lain. Apbila proses detoksifikasi kurang cekap akan menyebabkan sel berasid, sel kekurangan oksigen dan ini boleh menggalakkan petumbuhan sel-sel kanser.


Bagaimana cara nak mencegah dan mengelakkan sembelit? 

Sebenarnya untuk mencegah dan mengelak sembelit tidak susah. Amalkan beberapa rutin harian sudah cukup seperti kerap mengambil sayuran & buah-buahan dalam diet harian minum air yang cukup (air kosong sekurangnya 2-3 liter sehari) dan pengambilan laksatif herba / moden.  

Satu lagi alternatif yang cheq boleh cadangkan ialah pengambilan supplement. Ada 3 jenis supplement yang dapat membantu memperbaik dan mencegah sembelit dan cheq panggil  set ini sebagai agen detoks.


Alfalfa Complex 

Tumbuhan alfalfa lebih dikenali sebagai raja segala tumbuhan kerana akar alfalfa boleh menjalar sehingga 20 kaki bawah tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Alfalfa Complex pilihan terbaik untuk sembelit kerana ia mengandungi serat. Alfalfa Complex juga boleh membantu membuang toksin dari badan termasuk membersih hati dan kolon. Sifat alfalfa yang beralkali sangat baik untuk meneutralkan badan yang banyak asid. Alfalfa shaklee ni mudah ditelan dan boleh juga dilarutkan di dalam air suam.


Herb-lax 

Ramai yang menggelar herb-lax sebagai julap. Tetapi ia bersifat ‘julap lembut’ dan terbukti secara klinikal baik untuk kegunaan jangka panjang. Herb-lax adalah hasil kombinasi 9 jenis herba semulajadi yang baik untuk masalah penghadaman termasuk sembelit. Ia membersih secara lembut dan mengembalikan proses semulajadi pergerakan usus. Herb-lax juga membantu membersihkan usus dengan mengeluarkan semua najis lama dan yang tersekat di dalam tubuh.

Ostematrix ( Boleh Diambil untuk Ibu hamil / Ibu menyusu )

Ostematrix terkenal sebagai supplement kalsium. Bagaimana ia boleh membantu sembelit? Di dalam ostematrix ada magnesium. 400mg magnesium di dalam Ostematrix bukan saja membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya tetapi ia juga sangat membantu masalah sembelit. Magnesium akan bertindak melegakan otot dalam usus supaya otot usus menjadi lembut dan menegelakkan sembelit. Magnesium juga akan menarik air ke dalam usus untuk menambahkan jumlah air ke dalam susu bagi membantu melembutkan najis. 

Jom kita tengok pula testimoni pengguna yang telah mencuba produk shaklee untuk masalah sembelit 

Testimoni 1 


Testimoni 2


Testimoni 3

Kebaikan Peppermint Ginger Plus Shaklee


Peppermint Ginger Plus sangat ‘femes’ untuk masalah angin dalam badan, gastrik dan loya.Peppermint Ginger Plus Shaklee ni dalam bentuk tablet . Memang mudah untuk ditelan atau boleh larut dalam air. Nak tahu cara dia baca dulu sampai habis 👀👀





Apa yang best sangat dengan Peppermint Ginger Plus Shaklee ini? 

Mai sini cheq nak habaq ka hampa semua keistimewaan utama Peppermint Ginger Plus ialah gabungan 4 jenis herba semulajadi dari Timur dan Barat. Maksudnya untuk menghasilkan setiap tablet Peppermint Ginger Plus ini, Shaklee telah menggunakan teknologi sains terkini untuk mengkombinasikan 4 jenis herba terbaik untuk kesihatan iaitu pokok adas, cekur manis, daun pudina dan halia. 



Pokok Adas / Fennal 


  • Ia membantu menghilangkan kembung perut, melegakan kesakitan perut dan membantu mengurangkan masalah alergi pada saluran usus. Biasnya orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk tujuan menghilangkan masalah kembung perut.
Cekur manis (anise) 

  • Bagi orang Mesir Purba, mereka telah lama menggunakan cekur manis. Sebab apa? Ia dapat membantu melegakan masalah pencernaan, mengurangkan kesakitan akibat haid seperti senggugut, dan merangsangkan rembesan jus gastrik untuk pencernaan. Cekur manis juga mampu memberikan peredaran tenaga di dalam badan.
Daun pudina 

  • Daun ini banyak digunakan bagi membantu proses penghadaman. Ia juga kerap digunakan untuk mengurangkan mabuk laut/darat atau morning sickness bagi ibu mengandung. Daun pudina juga dapat mengurangkan sakit gastrik, pedih hulu hati, cirit-birit termasuk mengurangkan kesan sampingan daripada kimoterapi seperti muntah dan hilang selera makan. Kerap demam? Daun ini dapat merangsang pengeluaran peluh sekaligus mengurangkan risiko demam akibat selsema dan demam lebih cepat kebah.
Halia 

  • Sejak 2000 tahun lepas, orang Cina telah lama menggunakan halia untuk tujuan kesihatan dan pemakanan harian. Halia sangat baik untuk merangsang rembesan enzim Salvia supaya makanan lebih mudah dicernakan. Halia juga membantu melegakan sakit perut, mengurangkan sakit senggugut dan mengurangkan loya atau mual akibat morning sicknesss / selepas pembedahan.

Ada lagi kebaikan lain Peppermint Ginger Plus : 

👉 Membantu melegakan otot perut
👉 Membantu mengurangkan simptom-simptom demam
👉 Melancarkan sistem penghadaman
👉 Melegakan cirit-birit, pedih ulu hati dan gastrik
👉 Meningkatkan fokus
👉 Menghalang muntah selepas pembedahan 
👉 Mengurangkan dan mencegah masalah kembung perut
👉 Melegakan haba pada musim sejuk / panas
👉 Membantu melegakan / mengurangkan morning sickness 
👉 Melegakan senak perut


Siapa yang boleh mengambil Peppermint Ginger plus?

⃟ Mereka yang suka mengembara dan mengalami mabuk laut/darat
⃟ Mereka yang ada masalah gastrik dan angin dalam badan Ibu mengandung yang ada masalah loya dan morning sickness
⃟ Mereka yang kerap mengalami kembung perut
⃟ Mereka yang ada masalah kencing kotor dan lawas 
⃟ Mereka yang mengalami masalah sembelit / kurang lawas


Bagaiman cara pengambilan Peppermint Ginger Plus yang betul?

Cara terbaik untuk menikmati dan merasai khasiat Pepper Mint Ginger Plus Shaklee. 

Pertama, boleh ditelan Peppermint Ginger Plus begitu sahaja. Cara kedua dengan mencampurkan 2-3 tablets Pepper Mint Ginger Plus dengan air teh o panas. Rasa dia sungguh nyaman dan melegakan. Boleh mengamalkannya 2 -3 kali sehari.


  • Jika untuk tujuan mencuci usus dan perut boleh melarutkan 3 biji peppermint Ginger Plus dengan 10 biji Alfalfa di dalam air panas suam kemudian boleh diminum
  • Jika untuk penghadaman cheq sarankan ambil 3 biji selepas makan 
  • Jika untuk melegaan tekak, batuk atau sendawa boleh terus hisap 2 biji Peppermint Ginger Plus.
  • Jika untuk merawat sakit atau masalah gastrik, nausea, batuk boleh ambil 3-5 biji Peppermint Ginger Plus dan dilarutkan dalam air panas untuk menjadi teh herba

Jom ,,cheq kongsikan testimoni dari mereka yang mengambil Peppermint Ginger Plus 

Testimoni Peppermint , masalah angin , loya , penghadaman

Testimoni Peppermint , masalah angin , loya , penghadaman

Testimoni Peppermint , masalah angin , loya , penghadaman

Testimoni Peppermint , masalah angin , loya , penghadaman


Hubungi cheq kalau anda rasa anda perlukan peppermint ginger plus ni atau apa saja produk Shaklee.Atau korang boleh terus klik button "Beli Sekarang " di bahagian bawah untuk membuat pembelian peppermint secara online.




Testimoni : Kulit Muka Teruk Terjejas Akibat Resdung Dan Jerawat Kini Pulih Dengan Shaklee


Jom baca kisah dari saudari Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee. Tak pernah tahu dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doktor. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !

Ok dipendekkan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex.

Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan dimuka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 50++ yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus .. Menakjubkan !!!

Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee.

Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat) .Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard,Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah). Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen . Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KOSISTEN guna selama 2 tahun.

Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee.

Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu .. Alami sendiri.. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua .
.
Sharing dari hati ….

Ha tudia testimoni dari saudari Ummi yang dulu punyai masalah resdung dan kulit muka yang teruk tapi kini dah licin dan semakin cantik 😊😊😊

DTX Complex Shaklee Supplement Merawat Hati Kita


Jagalah dan sayangilah hati kita!

Bercakap pasal sakit hati ini, tentu ramai yang tahu apa ubat penawar untuk melembutkan hati. Dah tentulah amalan kerohanian mampu membentuk jiwa dan hati kita supaya sentiasa tenang. Tapi bagaimana nak menjaga kesihatan hati kita? Aaaargh ramai yang memandang sebelah mata sahaja tentang penjagaan kesihatan hati kita. Betul tak?

Pakar Gastroenterologi dari sebuah pusat perubatan swasta di Petaling Jaya, Selangor, Dr. Loong Yik Yee, berkata :
"Amalan gaya hidup kurang sihat boleh menjejaskan fungsi hati yang menyebabkan kerosakan ketara kepada badan kita."
"Penyakit hati ialah istilah luas yang meliputi semua masalah yang mungkin menyebabkan hati gagal melaksanakan fungsi yang sepatutnya dilakukan."

Fungsi hati manusia adalah seperti berikut:

1. Rembesan Hempedu
👉Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman.
👉Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule)
👉Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak, A, D, E, K dan membantu mengasimilasikan kalsium
👉Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A

2. Bertindak sebagai Detoksifikasi
💢Metabolisme protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati.
💢Hati mengawal metabolism protein
💢Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik
💢Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.
Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul

3. Mengawal Paras Gula dalam Darah
💥Dengan menukarkan tiroksina – hormon tiroid, ke dalam bentu yang lebih aktif
💥Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme
💥Hati mewujudkan GTF (Faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation
💥GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul
💥Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga
💥Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin

4. Penting untuk metabolisme Lemak
💧Penting dalam sintesi asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan phospolipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga.
💧Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Bagaimana kita nak jaga kesihatan hati kita? Jom kita mengenali dengan lebih dekat lagi mengenai DTX Complex Shaklee Vitamin Merawat Hati kita.


DTX Complex Shaklee mengandungi ekstrak semulajadi bahan di bawah:

•Biji ‘milk thistle’
Digunakan di Eropah sejak 2000 tahun lagi
Merupakan bahan utama dalam DTX
Mengandungi ‘Silymarin’ yang berfungsi sebagai antioksida
•Biji schizandra chinensis
Menghalang Toksin berada dalam badan
Menggalakkan protein sintesis yang mana ia menggalakkan pertumbuhan sel – sel baru
Mengandungi Antioksida
•Cendawan Reishi
digunakan secara tradisional sejak 4000 tahun dahulu di China sebagai sumber antioksida
•Dandelion
Kaya dengan Vitamin A, B, C, D dan zat besi
Mengandungi ‘Cynarin’ yang melancarkan pengaliran hempedu
•Kunyit
Mengandungi ‘Curcumin’ yang berfungsi untuk mencegah barah hati & kesihatan pundi hempedu

•Ekstrak artichoke
Mengandungi ‘Cynarin’yang melancarkan pengaliran hempedu sekaligus membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal
Beberapa pakar perubatan mengatakan, kerosakan hati dapat dilihat dengan menggunakan CT scan. Namun, gangguan organ hati dapat dilihat dari bentuk fizikal seseorang.

Berikut adalah bahagian tubuh yang menunjukkan ada masalah hati,

👉Lingkaran gelap pada mata

Lingkaran gelap pada atas dan bawah mata berkaitan dengan kerosakan organ hati. Memang pada dasarnya banyak yang beranggapan bahawa lingkaran hitam di sekitar mata hanya bentuk kelelahan tubuh. Tetapi hitamnya lingkaran mata adalah satu tanda bahawa seseorang mengidap penyakit hati

👉Mata berwarna kuning
Mata yang berwarna putih akan berubah menjadi kuning. Ini merupakan tanda agar kita harus segera melakukan pemeriksaan perubatan.

👉Perut menjadi buncit
Perut yang membesar tetapi tidak mencerna banyak makanan merupakan tanda dari gangguan organ hati. Sebabnya perut yang membengkak akibat adanya infeksi dan kerosakan di hati.

👉Bau mulut yang menyengat
Bau mulut seperti ikan busuk atau bawang busuk juga dinilai salah satu gangguan dari fungsi hati. Hal ini berkait dengan faktor kelebihan ammonia yang dihasilkan dalam tubuh.

👉Selain mengamalkan vitamin DTX Complex ini, gaya hidup seseorang perlu diubah. Pengarah Unit 

Perniagaan Penjagaan Kesihatan Pengguna Sanofi, James Wong, berkata membran sel hati boleh terjejas disebabkan gaya hidup kurang sihat seperti pengambilan makanan berminyak, minum arak, merokok, pengambilan terlalu banyak ubat atau jangkitan daripada virus tertentu.

''Apabila membran sel hati dibaiki dan digantikan secara beransur-ansur, hati sembuh secara perlahan-lahan, seterusnya memulihkan kesihatan," jelasnya.

"Pendekatan menyeluruh perlu digunakan untuk mencegah penyakit hati. Selain daripada mengambil ubat, individu perlu mengubah gaya hidup dengan mengamalkan diet yang sihat dan bersenam.

''Amalan gaya hidup yang sihat meningkatkan kesihatan hati sambil menggalakkan kesejahteraan umum," tambahnya.

Banyakkan fungsi hati.Jadi jagalah hati dengan sebaiknya.Nak mudah jom amalkan DTX Complex dari shaklee

Collagen Yang Terbaik Untuk Kulit Jadi Lebih Anjal Dan Lembap?

Sekarang ni bermacam jenis lambakan Collagen ada di pasaran. Kebanyakannya dalam bentuk serbuk, dibancuh dengan minuman. Senang kan. Tapi nak pilih tu, pening juga kepala. Jadi Collagen mana yang bagus untuk kulit ni? Macam mana nak pilih?Boleh baca disini.Cheq ada kongsikan cara memilih Collagen di entry sebelum ni.

Sebaiknya pilih collegen yang jenis diminum.Bukan yang jenis di kemam bawah lidah dll. Bila kita minum, ia boleh terus diserap ke dalam tubuh. Tapi pastikan molekulnya hanya sekitar 1000 dalton. Kalau saiz molekul besar, susah juga badan nak serap. Yang cheq tahu, banyak Collagen di luar sana saiz molekulnya hampir 300 000 Dalton 🙅🙅. Oleh itu, sebelum anda keluarkan duit untuk beli Collagen, semak dahulu saiz molekulnya.

Lagi satu, check juga asal usul sumber Collagen tu. Kadang-kadang sumber Collagen terdedah kepada logam berat. Yang lagi teruk, produk Collagen ditambah dengan bahan merkuri untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat. Silap hari bulan,nak cantik tapi dapat penyakit kanser kulit pula.

Cheq suka dengan Shaklee Collagen Powder kerana penyerapannya yang pantas. Sumbernya daripada sisik ikan merah yang hidup di laut dalam. Di laut dalam, ikan merah kurang terdedah kepada pencemaran logam berat tahan tekanan. Shaklee Collagen Powder juga ditambah 7 bahan termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia,  ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen.

7 kebaikan yang bakal anda dapat bila mengambil Shaklee Collagen Powder:

1. Anti penuaan
Kedutan dan garis-garis halus akan berkurangan.

2. Menghidratkan
Kulit semakin lembap dan tidak lagi menggelupas.

3. Mengembalikan keanjalan kulit
Kulit semakin tegang, anjal dan lebih lembut.

4. Melicinkan
Kulit semakin licin dengan kesan jerawat semakin pudar.

5. Menyuburkan
Rambut lebih subur, tebal dan bersinar. Kuku semakin kuat dan tidak rapuh.

6. Mencerah
Jeragat dan pigmentasi semakin berkurangan. Warna kulit menjadi lebih sekata.

7. Menegang
Payudara semakin tegang dan anjal.


Anda boleh tengok sendiri testimoni gambar di bawah:






Teruja tak tengok perubahan wajah mereka? Jika anda juga nak rasa lebih muda, kelihatan lebih menawan, berikan lah diri anda sumber Collagen yang premium dan semulajadi. Bulan ni ada 

promosi BUY 6 FREE 1 untuk Shaklee Collagen Powder. Kalau anda nak dapatkan 2 kotak pun, ada 5% discount menanti anda. Contact cheq untuk order ya.


3 Cara Memilih Collagen Terbaik.


Bila kita sudah memasuki umur 30an, tubuh kita semakin kurang menghasilkan Collagen. Kesannya semakin banyak  kedutan dan garis halus muncul di wajah. Bukan sahaja muka nampak tua, kuku dan rambut juga kelihatan tidak sihat. Kulit kelihatan kering dan hilang keanjalannya.
Tak hairan lah, ramai wanita berumur 30 tahun dan ke atas, mengambil supplement Collagen untuk kelihatan lebih muda.
Sebelum kita mencuba sesuatu produk Collagen, telita 3 kriteria ini.
3 Cara memilih Collagen
1. Kenal pasti berat molekular Collagen

Berat molekular Collagen dikira dalam unit Dalton. Untuk penyerapan Collagen yang optimum oleh tubuh kita, berat molekular Collagen mesti sekitar 1000 Dalton. Jika di bawah 1000 Dalton, Collagen tersebut tidak stabil. Jika terlalu besar pula, Collagen tersebut sukar untuk diserap.
Oleh itu, jika anda ingin memilih Collagen, semak berat molekular Collagen dahulu. Setahu Ros, kebanyakan Collagen di pasaran mempunyai berat molekular 300 000 Dalton. Banyak beza tu dengan berat molekular optimum, 1000 Dalton.

2. Pastikan ia diperkayakan dengan Vitamin C

Fungsi Vitamin C ini adalah untuk memegang struktur Collagen tadi. Vitamin C juga akan menggalakkan penghasilan Collagen dan menentang radikal bebas.
Kalau Collagen anda tiada Vitamin C, ambil sekali supplement Vitamin C untuk kesan yang lebih baik.

3. Kenal pasti sumber asal Collagen

Kalau nak pilih Collagen, kena juga tengok sumbernya. Pastikan ianya bersih dan selamat. Bebas pencemaran.
Selepas ini, kalau kita nak  beli Collagen, jangan lupa untuk pastikan 3 kriteria di atas yer.
Cheq harus la memilih  Shaklee Collagen Powder.Kerana ia diekstrak dari sisik ikan merah yang hidup di laut dalam pada kedalaman 5000m. Di kedalaman 5000m, tiada pencemaran berlaku. Dah hidup di kedalaman 5000m, sisik ikan merah mestilah pastinya tahan tekanan.
Setiap hari kita memerlukan sebanyak 2000-3000 mg Collagen. Tetapi, Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000 mg untuk menampung kekurangan Collagen di dalam tubuh kita.
Berat molekularnya pula 1000 Dalton. Memang saiz yang sangat optimum untuk penyerapan oleh badan kita.
Menurut kajian klinikal yang dijalankan oleh saintis Shaklee, selepas penggunaan yang konsisten selama 8 minggu, kulit menunjukkan perubahan ketara sebanyak 71%.
Disebabkan Shaklee Collagen Powder mudah diserap, ramai yang telah nampak kesan seawal 3 hari penggunaannya. Kalau konsisten, makin cepatlah anda memiliki wajah yang muda dari usia sebenar.
Meh tengok testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Shaklee Collagen Powder.






Satu kotak Shaklee Collagen Powder mengandungi 15 sachets dan berharga RM 298 sahaja. Kalau nak lebih berbaloi,meh dapatkan sekarang dengan harga promo.Nak lagiu berbaloi meh jadi ahli. Anda dapat menikmati sehingga 15-20% discount. Promo ni sah sehingga 31 December 2016 sahaja.

Kalau nak dapatkan collagen mai whatsapp cheq sepeti number di bawah ok.


Kalau nak order sendiri, boleh klik icon di bawah


Kalau anda order sendiri melalui online di blog cheq jangan lupa untuk whatsapp cheq untuk mendapatkan konsultasi ya.Cheq akan bagitau cara makan yang berkesan untuk anda yang menjadi customer cheq sahaja!
Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus Klik Sini | Twin Pack Vivix Free Membership Klik Sini
X