Fisya Yusof

Saya Nafisah Binti Md Yusof Shaklee Inderpendent Distributor [ SID : 1084053 ] sejak 2013 Sebarang pertanyaan berkaitan produk shaklee boleh hubungi saya di talian 017 -420 5506

6 April 2016


Protein ada dua sumber, haiwan dan tumbuhan.

Ayam, ikan, kambing, lembu yang kita selalu makan tu lah protein haiwan. Mudah nak dapat sebab semua pasar ngan pasaraya pun jual.

Protein haiwan ni bekalkan 9 asid amino lengkap yang diperlukan badan - badan x dapat buat sendiri 9 asid amino ni, so penting untuk dapatkan dari sumber makanan.

 Jadi apa masalahnya dengan protein haiwan ni? Dah mudah dapat, cukup asid amino DAN SODAP plak tuh, apa susah-susah hype sangat nak suruh ambik protein tumbuhan ni?

Kita ambik contoh ayam.

Kenapa lahhh kita minat sangat ayam?

Kalau ikut website FAMA ni, harga ikan kembung fresh lebih kurang RM13/kg. Harga daging lembu fresh lagi lah mahal, lebih kurang RM25/kg. Daging kambing? Tak payah cerita lah sebab memang lagi berganda harganya.

Dalam banyak-banyak protein , ayam lah yang paling murah sebabnya hampir RM 5.80 /kg. Sebab tu zaman sekarang memang ramai orang akan memilih ayam sebab lebiih jimat.Dah tu beli seekor boleh masak untuk beberapa hari.(Kalau umah sya cukup untuk seminggu)..Hihi


Ayam yang kita makan hari ni memang bekalkan 9 asid amino, tapi ayam dah disuntik dengan pelbagai jenis hormon;
·         hormon nak kasi antibodi dia kuat supaya tak sakit, tak mati sebelum sempat sembelih
·         hormon supaya besar cepat. kalau sepatutnya anak ayam jadi pak ayam dalam masa XX, hormon ni pendekkan masa XX tu supaya ayam jadi bapak lebih cepat. Cepat jadi bapak, cepat boleh sembelih, cepat jual, cepat lah masuk perut weolls
·         hormon supaya daging banyak. Kita kalau beli ayam kekurus pun macam apakah kan? Ketahuilah ayam yang sepanjang masa gebu banyak daging tu possibility ken cucuk hormon sangatlah tinggi

Jadi bayangkan bila kita cuma bergantung pada protein haiwan yang berhormon-hormon ni, apa yang masuk dalam badan kita?

Hormon hormon ayam a.k.a bahan kimia yang akan mengganggu fungsi badan.
  • Period awal sangat lah.
  • Dapat penyakit hormon yang tah macam macam..

Oleh sebab yang tu, alternatif kepada protein haiwan, ramai yang cuba supplemen protein diorang dengan protein tumbuhan pulak...

Tapi awas!

Bila nak tukar protein haiwan kepada protein tumbuhan, kena pastikan benda-benda kat bawah ni dah cover:
·         protein tumbuhan tu boleh bekalkan 9 asid amino perlu. Tak mau lah tukar protein konon-konon nak sihat tapi  tetiba badan dapat 5 je asid amino?
·         protein tumbuhan tu bukanlah jenis genetically-modified. Kalau ayam kena suntik, tumbuhan pun hampir 80% sekarang ni genetically modified untuk jadi produk. Tukar genetik supaya cepat matang lah, cepat boleh tuai, tak dimakan oleh haiwan perosak dan sebagainya. Protein tumbuhan yang genetically modified ni sama je kekdahnye dengan ayam-ayam suntik tu ya

Jadi apa pilihan yang anda sekarang?

Nak tau apa sumber protien yang terbaik meh contact sya seperti talian berikut :

4 April 2016

Detox merupakan proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hatiusus dan ginjal




Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox semulajadi. Detox dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem buah pinggang kita berjalan dengan lancar.

Bagi anda yang nak menurunkan berat badan, adalah lebih baik anda melalui proses detox dahulu bagi mengeluarkan segala toksin di dalam badan bagi memudahkan penyerapan vitamin lain.

Bermula bulan ini hingga june 2016,Shaklee memperkenalkn set detox yang sangat berbaloi..
  • Cash back
  • Free Paper Bag
  • Cash Back 5%
Set terdiri daripada:
  • Vivix
  • Alfalfa
  • Herb-lax
  • Peppermint Ginger Plus
  • Dtx Complex
Sesape yang nak tahu lebih lagi berkaitan set setox ni bole contact sya seperti talian berikut yerk...Sya akan guide anda sampai berjaya.

1 April 2016

Setiap bulan, Shaklee Malaysia pasti tidak akan terlepas untuk memberi promosi terhebat kepada rakyat malaysia. Baru saja promosi ESP berakhir pada bulan Mac 2016, muncul sekali lagi promosi terhebat. Kali ini adalah Promosi 2 vitamin yang menjadi kegilaan kaum Wanita malah kaum lelaki pun tak kurang juga tetap meminatinya iaitu Vitamin C dan Omega

Promosi untuk Vitamin C dan Omega adalah dengan beli 6 Percuma 1 atau beli 2 dapat 5% diskaun. Tidak dilupakan juga setiap bulan, promosi Vitale for Children juga masih berlangsung iaitu pembelian 4 produk pada harga 3 produk (Beli 3 Percuma 1).


Kelebihan Vitamin C Shaklee
Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.
Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.
Di bawah ini sya senaraikan sebab-sebab kenapa kita perlu jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian:
  1. Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
  2. Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
  3. Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
  4. Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
  5. Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu memberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:
  1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  2. Mencerahkan kulit.
  3. Melambatkan proses penuaan.
  4. Menghalang pembentukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

Selain dari sudut kecantikan vitamin C Shaklee juga bagus untuk:
  1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  2. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  3. Mengatasi masalah gusi berdarah.
Kelebihan Omega Guard Shaklee
Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu kajian menunjukkan bahawa Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak Omega-3 EPA dan HDA.
Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard ini. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan propietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl).

Terdapat banyak kebaikan yang boleh diperolehi dengan penggunaan Omega Guard secara berterusan, antaranya ialah:
  1. mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS golongan wanita
  2. berfungsi melicinkan kulit dan kulit tampak kemerah-merahan
  3. menghalang salur darah dari tersumbat
  4. mencegah strok
  5. mengawal tekanan darah pada kadar normal
  6. mengurangkan ketegangan urat leher
  7. merendahkan serangan sakit kepala
  8. mengawal kolestrol dalam badan
  9. mengelakkan pembekuan darah pada tubuh badan
  10. mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  11. menurunkan berat badan
  12. mencegah masalah obesiti
  13. risiko sakit jantung berkurangan
  14. mengelakkan serangan jantung bagi pesakit jantung
  15. membantu tumbesaran dan perkembagan otak bayi di dalam kandungan ibu
  16. menambah sistem imun tubuh badan, terutamanya kanak-kanak
  17. menyihatkan paru-paru
  18. meningkatkan kadar memori seseorang
  19. mengurangkan masalah kulit seperti ekzema, proriasis dan lain-lain
  20. mengelakkan risiko demam hay, bronkitis, asthma, hepatitis dan SLE
  21. memperbaiki masalah buah pinggang
  22. menghalang kanser payudara, prostat, kolon dan paru-paru
  23. meningkatkan kesihatan hati selepas menjalani pembedahan
  24. meningkatkan fungsi pankreas bagi pesakit kanser
  25. menyokong kesihatan sendi-sendi badan
  26. mengelakkan penyakit gout
  27. memperbaiki masalah autism
  28. mengelakkan insomnia
  29. mengawal emosi
  30. memelihara kesihatan jantung

Berminat ingin mendapatkan Promosi Shaklee April 2016?? Hubungi: