Tabung Insyirah

Fungsi Vitamin B Complex Shaklee

Fungsi Vitamin B Complex Shaklee

Vitamin B ni ada banyak tau. B1,B2,B3,B6,B9,B12. Setiap Vitamin B ni diperoleh dari sumber makanan yang berbeza. Fungsinya juga berbeza.

Kita tengok satu per satu.

VITAMIN B-12 (COBALAMIN)
- Pembentukan sel darah merah
- Penting untuk saraf
- Sumber makanan: daging & produk tenusu.

VITAMIN B-6(PYRIDOXINE)
- Tukar makanan jadi tenaga
- Bantu badan haling jangkitan penyakit
- Pembentukan otak bayi dalam kandungan
- Sumber makanan: ikan salmon, tuna, hati lembu, bayam.

VITAMIN B-1 (THIAMIN) & VITAMIN B-2 (RIBOFLAVIN)
- Baik untuk saraf & penglihatan
- Sumber makanan: bijirin, susu, sayur hijau & telur.

VITAMIN B-3 (NIACIN)
- sistem penghadaman yang baik
- naikkan selera makan
- sumber makanan: kekacang, bijirin, daging merah.

VITAMIN B-9 (FOLIC ACID)
- pembentukan janin
- sumber makanan: hati, ikan…. Ada lagi ni…

Banyakkan fungsi Vitamin B

Sebab tu Bcomplex ni sangat sesuai untuk ibu dalam pantang sebab bila dalam pantang ni banyak benda kita tak boleh makan. Nanti tak cukup la vitamin B dalam badan kita. Tu yang kena meroyan la.. sebab depressed. Nak nyusukan anak, berjaga malam, jadi kita perlu tenaga. Sya memang cadangkan vitamin b complex ni untuk ibu yang dalam pantang.

Korang mummy to be jangan lupa dapatkan bcomplex shaklee sebagai salah satu set bersalin anda ye.Kalau belum ada mai cepat contact sya.

SET BERPANTANG TERBAIK SHAKLEE


Anda ibu hamil dan bakal melahirkan bayi tidak lama lagi dan mencari  SET BERPANTANG TERBAIK??Shaklee adalah jawapan kepada set berpantang yang anda cari

Shaklee  menyediakan setberpantang lengkap bagi ibu ibu selepas bersalin dan juga ibu menyusu. ANDA BOLEH cuba set POSTNATAL SHAKLEE .Set ini mengandungi 6 jenis produk yang membantu ibu ibu selepas bersalin dan juga bantu membanyakkan proses pengeluaran susu ibu..

💕 ESP
💕 ALFALFA SMALL
💕 OSTEMATRIX
💕 VITALEA
💕 OMEGAGUARD
💕 VITAMIN C

Bagaimanakah setiap produk ini berfungsi???

ESP
untuk beri tenaga dan pekatkan susu,mempercepatkan proses penyembuhan luka selepas bersalin, membina sel sel badan yang baru, memberikan tenaga semasa di dalam pantang, mencantikkan kulit ibu yang agak kusam, mengurangkan masalah strechmark.

ALFALFA COMPLEX
mengecutkan rahim lebih cepat.
untuk booster susu ibu kerana alfalfa bersifat galactogogue iaitu mampu merangsang pengeluaran susu.
ia juga membantu mengelakkan badan masuk angin dan juga membetulkan urat selepas bersalin, membantu Detox darah dan badan.apabila si ibu mengambil Alfalfa ia juga akan mengelakkan bayi kembung perut.

OSTEMATRIX
membekalkan kalsium secukupnya kerana jika kekurangan kalsium ibu mudah merasa sakit2 badan, sakit pinggang akibat kalsium dari tubuh ibu terpaksa digunakan bg menghasilkan susu.

VITALEA
membekalkan zat2 perlu yg tak mampu diperolehi dari diet seharian. Ia juga memberikan tenaga berpanjangan kepada ibu.dose 1 biji selepas makan

VITAMIN C
membantu meningkat imuniti terhadap penyakit bagi ibu dan anak dose,mencantikkan kulit seawal 7 hari

OMeGAGUARD
membekalkan DHA n EPA untuk perkembangan otak anak serta kurangkan masalah alergy seperti asthma dan eczema dose,bantu untuk kurus selepas bersalin,dan membakar lemak

Anda bakal ibu Dan masih tercari² #setberpantang ?? Anda mesti cuba set berpantang dari #shaklee kerana ianya boleh terus di ambil sebaik saja bayi di lahirkan tanpa perlu risau bayi terkena jaundis .

Kalau nak tau lebih lagi berkaitan set berpantang shaklee mai whatsapp sya ye.

Promo Free Vitamin Di lanjutkan Sehingga Hujung Bulan !!!!




BERITA GEMBIRA buat semua pengguna setia shaklee tapi belum mendaftar sebagai SID.. 😄.
.
.
Promo yang sepatutnya tamat pada 15.10.2016, tapi#shaklee EXTEND sampai 31 Oktober! Yippiiiii....😍😍.
.
.
Tapi kali ni FREE vitamin dia berubah dah.Kalau sebelum ni free vitamin ialah Lecithin dan Vitamin C tapi untuk 16.10.2016 sehingga 31.10.16 free vitamin ialah Lecithin dan Alfafa (L).
.
.
Daftar ahli dengan membuat belian 100uv anda akan layak dapat Free Lecithin yg harga rm55++
.
Dan
.
.
Daftar dengan Free membership dengan belian 200uv,anda layak dapat Free Alfalfa Large yg harga rm103++.
.
.
Woiittt!untung ooo join member bulan ni kan 😍.
.
.
Sapa yang rasa nak join ahli tu inilah masanya sebab ada special promotion ni!.
.
.
FREE VITAMIN TAU.
.
.
Mai whtsapp sya utk sebarang pertanyaan / membuat pmbelian. 

7 Tanda Badan Bertoksin Dan Cara Mencegah Toksin


Apakah Toksin?

Toksin adalah bahan buangan beracun dalam tubuh dan ia boleh melemahkan fungsi / sistem tubuh serta kesihatan. Toksin boleh didapati daripada makanan atau produk penjagaan diri.


Tahukah anda? Terdaoat 2 jenis toksin sebenarnya. Apa dia?

Toksin luaran (Eksototoksin) - daripada makanan segera, makanan yang ada pengawet, makanan yang kita oanggang, dan kimia seperti racun serangga, kosmetik dan bahan2 kimia yang ada dalam sabun pencuci, bahan peluntur dan bahan pewarna

Toksin dalaman (Endotoksin) - ia melibatkan emosi, tekanan dan kotoran yang tersumbat di dalam usus kita


Apakah tanda2 badan kita bertoksin? Jom semak. Jom amik tahu.

  • Rasa letih yang berterusan- tanda2 tubuh mengandungi toksin apabila kita cepat berasa letih walaupun tidak melakukan kerja2 berat / kuat termasuk bersenam
  • Sembelit- paling biasa berlaku apabila jarang membuang air besar / najis menyebabkan toksin gagal disingkir sepenuhnya
  • Berat badan bertambah - selalu bersenam tapi berat badan bertambah? ini antara petanda fungsi hormon dalam badan terganggu akibat toksin
  • Nafas berbau - kebersihan gigi & mulut sering dijaga tapi masalah nafas berbau masih lagi ada.. masalah ini biasa berkaitan dengan sisten penghadaman dan salah satu tanda hati sedang menyingkir toksin dalam badan
  • Sakit otot - sakit pada bahagian otot, sendi, jejari dan kaki juga antara tanda2 kehadiran toksin di kawasan terbabit
  • Reaksi kulit - tanda2 seperti jerawat, ruam, mata sembab dan ekzema menunjukkan badan sudah terlebih toksin ! (perlu segera detox)
  • Aroma wangian - apabila menghidu bau wangian kepala berasa sakit serta-merta menunjukkan badan sedang berperang dnegan toksin yang terlebih di dalam badan

Bagaimana cara untuk mencegah toksin dalam badan?

  • Elakkan air daripada botol plastik kerana ia mengandungi BPA
  • Berhenti makan makanan dalam tin walaupun ia organik kerana ia mengandungi BPA yang boleh mengeluarkan radikal bebas 
  • Gunakan bahan kosmetik yang hanya mengandungi bajan semulajadi bukan bahan yang tidak boleh di mkanan apatah lagi disapu pada kulit atau tubuh
  • Sebaiknya menggunakan pembersih rumha yang diperbuat daripada bahan2 semulajadi
  • Pastikan gigi tidak ditampal dengan merkuri perak kerana ia boleh menganggu sistem pertahanan tubuh
  • Berhenti makan makanan yang diproses secara genetik
  • Berhenti menggunakan bahan terlarang
  • Kurangkan tekanan / stress
  • Faham ubat yang diberi oleh doktor dan kesan sampingan daripadanya
  • Kenal pasti makanan yang anda alah kerana ia boleh menyebabkan radang pada usus
  • Kurangkan lemak berlebihan 
  • Besenam 
  • Pastikan membuang air besar setiap hari 
  • Mendapat tidur yang cukup

Selain itu kita juga boleh membuat detox untuk menghakis segala jenis toksin yang bermarajalela dalam badan kita yang mungkin dan bertahun.Sebab tu kalau tengok balik dalam diri kita banyak sangat tanda tanda yang di sebutkankan di atas kan.Cara mudah ialah amalkan gaya hidup sihat dengan mangamalkan supplement shaklee untuk detox.

Contact sya untuk sembang pasal masalah anda dan sya akan suggestkan set detox yang terbaik buat anda.

Betul Ker Vitamin C Shaklee Diperbuat Dari Ekstrak Jagung ??


Harini ceq nak berkongsi satu info berkenaan vitamin C Shaklee. Vitamin C Shaklee dihasilkan dari sumber jagung! Mesti heran dan pelik kan?? Biasa bila sebut vitamin C ramai akan ingat buah oren. Dulu ceq sendiri pun fikir macam tu juga.



Kenapa Shaklee pilih Jagung? 

Shaklee memilih jagung kerana sumber daripada jagung ini adalah yang terbaik. Uniknya sumber vitamin yang terdapat di dalam jagung tidak akan hilang atau berkurang khasiatnya walaupun dimasak, direbus, dan dibakar berbanding dengan buah-buahan yang lain yang biasanya cepat rosak atau hilang atau berkurangan.

Kebanyakan sumber vitamin c daripada buah-buahan citrus tinggi dengan kandungan asid. Jika diambl secara berlebihan boleh menyebabkan cirit-birit.

Disebabkan itu para saintis Shaklee menggunakan ekstrak jagung untuk mengelak sakit perut, cirit-birit dan gastrik.


Kelebihan Jagung 

  • Jagung kaya dengan vitamin A, iaitu asas untuk kulit dan penglihatan yang sihat.
  • Jagung boleh membantu mengatasi masalah penghadaman termasuk sembelit, kanser usus dan membantu mengurangkan risiko terkena kanser usus kerana jagung kaya dengan sumber fiber yang mana secawan jagung membekal hingga 18% keperluan fiber .
  • Jagung kaya dengan sumber vitamibn B, iaitu Thiamin dan Niacin. Thiamine untuk mengekalkan saraf yang sihat dan Niacin mengatasi masalah kekurangan zat kepada badan sesorang.
  • Jagung juga membekal sumber vitamin E (antioksidan) yang sangat penting untuk membantu mencegah pelbagai jenis kanser, melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, melindungi badan dari pencemaran alam sekitar dan asap rokok, melindungi dari penyakit jantung dan strok dan lain-lain.
  • Jagung membekal Asid Panthithenic iaitu sumber vitamin yang membantu memetabolismekan karbohidrat, protein dan lemak.
  • Jagung membekalkan sebahagian besar keperluan Asid Folik kepada badan kita. Kekurangan asid folik terutama wanita mengandung akan meningkatkan risiko seseorang ibu melahirkan bayi dengan masalah neural tube. Malah bayi juga berisiko mengalami masalah kurang berat badan semasa dilahirkan dan ibu pula berisiko mendapat anemia.
  • Jagung turut membekal fosforus yang mana ia penting untuk kesihatan tulang dan buah pinggang. Magnesium pada jagung pula membantu mengekalkan kesihatan jantung dan menguatkan tulang.
  • Jagung mempunyai Phenolic Phytochemicals yang berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darah dan sangat membantu mengatasi tekanan darah tinggi. 


Best tak best vitamin C shaklee ni kan... jom ambil vitamin C Shaklee. 

Nak tahu lebih lanjut vitamin C shaklee ni boleh 
baca di sini.

Hubungi ceq untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee  dan untuk pendaftaran keahlian Shaklee serta kelebihan join ahli shaklee contact ceq seperti number di bawah ye


MASALAH PEREMPUAN & SUPPLEMENT YANG SESUAI UNTUK PEREMPUAN



Sya senaraikan antara beberapa jenis supplement dan masalah yang sering kaum wanita hadapi supaya lepas ni boleh mudah untuk kaum wanita buat rujukan atas masalah yang sering mereka hadapi dengan supplement yang sepatutnya mereka ambil.

1. Masalah Keputihan

Suggestion : ALFALFA COMPLEX & GARLIC

Kebaikan : Garlic merupakan antibiotik semulajadi. Mengelakkan kuman & bakteria merebak. Alfalfa merupakan jamu moden, sangat berkesan untuk merawat keputihan walaupun tahap keputihan bertukar hijau.

Masalah Keputihan


2. Rahim yang lemah

Suggestion : ESP 

Kebaikan : Sumber protein yang penting untuk perbaharui sel & sekaligus membina otot rahim yang lebih kuat 

3. Masalah Senggugut 

Suggestion : GLA COMPLEX / BCOMPLEX / OSTERMATRIX

Kebaikan : Mengurangkan senggugut, period masih keluar seperti biasa. Kulit pun makin cantik.


Masalah Senggugut


4. Masalah Kesuburan Isteri

Suggestion : ESP , ALFALFA, GLA COMPLEX

Kebaikan: Menstabilkan hormon wanita. Merawat masalah yang menyebabkan sukar hamil seperti keputihan & telur tak matang 

5. Angin dalam badan

Suggestion : Peppermint Ginger Plus

Kebaikan : Melegakan sambil mengeluarkan angin. Mempunyai campuran peppermint yang sangat segar baunya.



6. Masalah peha besar

Suggestion : ESP + Omega Guard

Kebaikan : Bakar lemak tepu yang dah lama disimpan. Omega guard berupaya untuk membakar lemak sehingga lapisan kulit paling dalam

7. Selulit / Stretchmark

Suggestion : ESP + VITAMIN E

Kebaikan : Mempercepatkan proses menghilangkan strecthmark & selulit di samping dapat kulit yang bersih, bebas cela

8. Sembelit 

Suggestion : Herblax / Alfalfa / Ostematrix

Kebaikan : Cuci usus, cuci darah dan melawaskan. Perut takkan memulas, natural aje bahan buangan dikeluarkan.

Untuk ibu hamil &  dalam pantang Ostematrix satu keperluan wajib untuk elakkan masalah sembelit

9. Susu badan tak meriah

Suggestion : ESP + Alfalfa Complex

Kebaikan : Susu menjadi banyak dan pekat. Baby pun kenyang jadinya Anak kesayangan tak kerap bangun malam untuk mintak susu. 

Mana nak cari semua supplement ni beserta eksklusif consultation?Cara nya mudah jer.Korang boleh contact sya seperti talian di bawah ok.

Suplemen Terbaik Pilihan Ibu Mestilah Mealshake Dan Omega Guard


Meal Shakes dan Omega Guard merupakan gabungan 2 makanan tambahan yang amat sesuai dan disarankan untuk kanak-kanak yang mempunyai masalah seperti :-
· sembelit? 
· kurang selera makan?
·  mudah terkena jangkitan seperti demam dan selsema?
·  asthma atau lelah?
· terbantut tumbesarannya?

Kini kita tidak perlu risau! kerana SHAKLEE ada menawarkan vitamin yang terbukti dapat membantu perkembangan fizikal dan minda anak kita.


Khasiat "Meal Shakes" dalam Sarapan Anak Kita : 

·Kaya dengan Protin untuk pertumbuhan anak kita. (Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protin dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.)
·Lengkap dengan 24 jenis vitamin dan minerals
·Mengandungi asid folik, kalsium, biotin & magnesium penting dalam pembentukan tulang dan sel-sel
·Kaya dengan serat larut mebantu penghadaman serta masalah sembelit di kalangan kanak-kanak.
· Mengandungi anti-oksidan (mengandungi vitamin A.C, E , zink dan selenium)
· Memberi tenaga tambahan kepada anak anda agar kekal cergas sepanjang hari.


Khasiat Omega Guards 

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 

Gabungan kedua-dua ini dipercayai mampu:

·membantu meningkatkan selera anak anda
·membantu meningkatkan sistem imunisasi
·membantu perkembangan iq anak2
·mengurangkan alahan pada kulit
·menyihatkan paru-paru
·membantu pembesaran kerana mendapat sumber protein yang cukup
·mengurangkan masalah sembelit kerana mealshakes kaya dengan serat dan minyak ikan mampu melicinkan pembuangan

Saya kongsikan beberapa testimonial berjaya yang mengamalkan Omega Guard dan juga Meal shake untuk anak-anak mereka..







Untuk order Omega dan Meal Shakes tekan jer button di atas dan anda akan terus di bawa ke web shaklee.Kalau tak boleh jer hubungi sya seperti talian di bawah.Yang dekat Shah Alam sya boleh COD kan dan yang jauh sya akan poskan.


GLA Untuk Memperlambat Menopause


Mesti anda dah biasa dengar menopause atau putus haid. Menopaus biasanya berlaku pada wanita yang sudah berusia. Namun begitu ianya juga boleh berlaku pada usia yang lebih muda iaitu kurang dari 50an. Jom baca lebih lanjut tentang menopaus.
  



Apa itu menopause?
* Tiada lagi mengalami kedatangan haid
* Tidak boleh lagi mendapatkan zuriat
* Haid mungkin berhenti secara tiba-tiba, beransur-ansur atau tidak tetap

Bila menopause berlaku?
Menopause biasanya berlaku dikalangan wanita yang berumur 45 hingga 55 tahun  dan purata pada umur 50 tahun.

Persoalanya, bolehkah menopause berlaku sebelum usia 40 tahun?
Ya.
Ia boleh berlaku sebelum berusia 40 tahun, dikenali sebagai menopause awal, ini bermakna ovari tidak lagi berfungsi. Bilangannya sekitar 1% dari jumlah wanita menopause yang mungkin disebabkan oleh :

* Pembedahan, contohnya mengeluarkan barah ovari
* Penyakit-penyakit darah (autoimune) contoh Systemic lupus Erythromatosus, rheumatoid arthritis, Hypothyroidism atau Crohn's disease
* Penyakit keturunan contoh, Familial ovarian failure dan galactosaemia
* Jangkitan viral
* Kebanyakan sebab-sebab masih belum diketahui.




GLA ComplexShaklee adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang menghampiri menopause ataupun yang telah menopause. Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita-wanita ini?

1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopause.

2- Bagi wanita yang mengalami menopause awal (pre-menopause) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini kerana GLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.

3- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.

4- Wanita menopause yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.

5- Pertambahan berat wanita menopause juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex. GLA membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan.

Jadi, GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita berusia terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi menopause. 

Untuk belian terus ke shaklee boleh tekan button di atas dan kalau perlukan khidmat COD di kawasan Shah Alam boleh contact sya seperti talian di bawah


Set Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang berkualiti yang mengandungi asid lemak omega 3 hanya daripada minyak ikan. Minyak ikan memang sangat diperlukan untuk setiap individu. Namun untuk memilih minyak ikan yang betul, harus memenuhi kriteria tertentu untuk memastikan kita dapat minyak ikan tulen yang berkualiti sahaja.

Setiap satu kapsul omega guard berkepekatan 1000mg dan mengandungi bahan berikut:

1.      545mg EPA
2.      360mg DHA
3.      95mg AHA (asid lemak semulajadi seperti alpha linolenic dan stearidonico acid)

Baiklah sekarang kita tengok apa fungsi 3 bahan ni? 

Masing2 mempunyai fungsi berbeza untuk membantu menjayakan misi sihat dan cantik kita. Jom tengok SET COMBO OMEGA di bawah dan lihat bagaimana omega guard shaklee memainkan peranan dalam set shaklee di bawah:

SET A: SET KESIHATAN SENDI OMEGA SHAKLEE

Omega Guard Shaklee di dalam set kesihatan sendi dan tulang amat penting untuk membantu pesakit menahan kesakitan akibat sendi dan tulang. Satu analisis yang dijalankan ke atas 17 responden secara rawak mendapati bahawa kebanyakan klinik menggunakan omega-3 sebagai alternatif pain-killer kerana sifatnya yang lebih semulajadi dan tidak memudaratkan dlm jangka masa panjang.

Omega mengandungi minyak ikan yang berfungsi sebagai pelincir sendi-sendi dan tulang yang kehausan yang menjadi punca sakit radang tulang dan sendi. penyakit seperti osteoarthritis dilihat benar-benar memerlukan minyak ikan yang secukupnya.
kajian yang dijalankan di New Zealand pula mendapati bahawa pengambil omega mampu mengurangkan kesakitan dan kepenatan yang dideritai oleh pesakit tulang aau sendi kerana omega membantu meningkatkan tahap kekuatan cengkaman(grip) dan membantu memperbaiki kemampuan berjalan mereka.

Antara testimoni pengguna yang mengamalkan Omega Shaklee untuk masalah sendi mereka :




SET B: SET KANAK-KANAK OMEGA SHAKLEE

Omega guard shaklee merupakan makanan yang penting untuk perkembangan otak kanak-kanak. Bagi kanak-kanak, makanan untuk tumbesaran badan sahaja tidak mencukupi, mereka juga perlu dibekalkan makanan untuk perkembangan otak kerana perkembangan IQ kanak-kanak amat penting pada setiap tahap umur mereka.

Kandungan EPA dan DHA di dalam omega guard amat penting untuk:

·         EPA membantu kanak-kanak lebih fokus dalam pelajaran mereka. keperluan omega guard bagi anak sekitar umur 5 tahun adalah 500mg (iaitu separuh biji omega guard shaklee).
·         DHA pula membantu kanak-kanak sejak umur 5 tahun ke bawah untuk membentuk mental dan fizikal mereka dan menstabilkan sistem saraf dalam badan anak. sebab itulah kebanyakan susu formula yang berada di pasaran sekarang cuba memasukkan DHA dalam susu yang mereka hasilkan.

SET C: SET KURUS OMEGA SHAKLEE POWER

Bagaimana omega guard mampu menguruskan kita?

·         Omega guard shaklee mengandungi asid lemak 3 yang mampu mengawal rasa lapar anda dengan menstabilkan paras gula dalam badan anda
·         Ia juga mempercepatkan pembuangan lemak bagi mereka yang bersenam berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil omega guard. ini bermakna mereka yang dah biasa bersenam akan dapati lagi cepat turun KG dgn mengambil omega berbanding hanya bersenam sahaja
·         Kajian di Jepun dan Czech Republic mendapati omega-3 asid lemak membantu menghalang pembentukan lemak jahat disamping membakar lemak tersebut.                                                                                                                                                                                      
Apa yang hebat sangat dalam asid lemak omega-3 yang membantu bakar lemak dengan cepat?                                                                                                                              
·         Omega 3 mengandungi Leptin..leptin ni lah yang membantu mematahkan selera makan kita, menaikkan    metabolisme dalam badan dan menukarkan lemak kepada tenaga. Jadi, jika kita makan banyak, bagusnya  tak perlu takut gemuk lagi, kerana lemak tersebut telah ditukarkan kepada tenaga, malah kita akan rasa  lebih bertenaga kalau makan banyak, dan tak lemau mcm sebelum ni.


Untuk mendapatkan Omega Guard boleh contact sya seperti talian di bawah.Jangan lepaskan peluang untuk grab promo Omega Beli 6 dapat 7 @ Beli 2 dapat 5% diskaun.

Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus Klik Sini | Twin Pack Vivix Free Membership Klik Sini
X