Tabung Insyirah

1001 Kegunaan Basic H


Salah satu produk hot shaklee yang menjadi bualan pengguna-pengguna terutamanya dikalangan ibu-ibu adalah PENCUCI BASIC H2.

Sya sendiri dah jatuh cinta sejak menggunakannya. Ia banyak membantu sya selesaikan kerja2 mengelap dapur berkerak, mengemop lantai, cuci contengan dinding, cuci grill, mandikan anak bila demam, luka-luka kecil, sakit gigi, gatal-gatal badan dan banyak lagi.Biarpun botol nampak kecil, tapi sangat berbaloi kerana ia hanya perlu beberapa titik saja bagi mencuci segala kekotoran. Jadi sangat jimat dan praktikal.



APA ITU BASIC H?

Basic H adalah pencuci biodegradable yang tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa pewangi dan tanpa klorin. Ia dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960. 

Istimewanya Basic H ni ianya dua kali ganda lebih pekat (16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air)  untuk memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. 

Basic H ada 1001 kegunaan dan di belakang botolnya ada ditulis hanya 3 kegunaan sahaja ie cuci lantai, tingkap dan perkakas dapur. Lagi 997 kegunaan adalah hasil eksperimen lebih 700 000 ahli di seluruh dunia.

Kandungan utama Basic H adalah minyak jagung dan minyak kelapa.

KENAPA BASIC H SELAMAT?

Organik
Tanpa toksin
Boleh terurai
Tanpa bahan kimia
Lebih pekat
Harga RM48.75 bersamaan dengan 181 liter produk lain
Pencuci semulajadi nombor 1

Beberapa kegunaan Basic H untuk kita..


Kegunaan Waktu Kecemasan

1. Menghapuskan kutu di atas kepala.
Caranya: Basahkan rambut dan ambil 10 titik Basic H dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15minit barulah di bilas.

2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Caranya: Sapukan terus Basic h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan mengelembung atau melecur bahkan akan terasa sejuk.

3. Menghindarkan dan membunuh serangga seperti lipas,nyamuk, semut,lalat dan sebagainya.
Caranya: Tuangkan 4-5 titik Basic H ke dalam botol semburan bunga yang di campur air kemudian semburkan pada serangga.

4. Demam Panas ( Sebelum berjumpa doktor)
Caranya: Tuangkan 4-5 titik Basic H ke dalam besen kecil yang mengandungi air. Kemudian lumurkan ke seluruh badan dan kepala.

5. Sakit Gigi
Caranya : Masukkan 4-5 titik Basic H ke dalam cawan yang di campur air kemudian kumur .Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 titik Basic H pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.

6. Gatal-gatal pada badan atau miang ( masalah kulit)
Caranya: Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat yang gatal mengunakan span mandian kemudian bilas.

7. Ulser dan mulut berbau
Caranya: Tuangkan  4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur ( sekerap mungkin)

8. Penyubur tanaman dan pengembur tanah
Caranya: Air lebihan cucian Basic H boleh di siram  pada pokok bunga dan tanaman lain untuk kesegaran dan kesuburan.

9. Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dan sebagainya.
Caranya: Tuangkan 4-5 titik Basic H ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan sehingga 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.

BERKESAN KE BASIC H NI?

Jom layan testimonial. 






Jom ibu ibu dapatkan basic h ni untuk membantu memudahkan kerja harian kita.Murah jer sebotol ni dan tahan sehingga 3-4 bulan.Berbaloi sangat dengan harga.

Buat belian secara online melalui butang order di bawah.


Atau call / whatsapp sya seperti talian di bawah untuk sebarang pertanyaan atau ingin membuat pesanan

CARA MENGATASI PENYAKIT KAYAP SEBELUM IANYA MELARAT

Kayap atau dalam bahasa Inggeris dikenali sebagai "Shingles" adalah masalah kulit yang disebabkan oleh kuman Varicella Zooster. Kuman tersebut juga adalah merupakan kuman yang sama yang menyebabkan penyakit campak.


Golongan Berisiko Diserang Penyakit Kayap.

1. Kebiasaannya, kayap terjadi kepada pesakit yang pernah menghidap demam campak. Virus Varicella Zooster ‘bersembunyi’ di dalam lapisan saraf pesakit yang telah dijangkiti demam campak. Ianya akan aktif semula dan pada ketika itu, simptom kayap akan timbul.

2. Individu yang mempunyai sistem imun yang lemah juga berisiko untuk menghidap kayap. 

3. Individu yang mengambil ubat yang meninggalkan kesan kepada sistem imun mereka seperti steroid atau ubatan yang diambil setelah melakukan pemindahan organ. 

Simptom Kayap
  • Demam.
  • Badan berasa panas dan lesu
  • Sengal atau kebas pada bahagian badan yang tertentu.
  • Rasa pedih atau rasa seperti dicucuk jarum pada jaringan saraf tempat Virus Varicella Zooster bersembunyi. 
Setelah beberapa hari mengalami simptom seperti di atas, ruam akan mula timbul. Ruam ini kelihatan seperti gelembung air seakan-akan ruam akibat campak, namun ianya sangat pedih. 

Jenis-jenis kayap
1.      Kayap ular
2.      Kayap api
3.      Kayap bunga
4.      Kayap setompok

Rawatan Untuk Kayap.
Adalah sangat penting mendapatkan rawatan awal dalam masa 3 hari selepas ruam mulai kelihatan. Terutamanya jika ruam terbentuk di bahagian muka. Ini adalah kerana ruam yang timbul di bahagian muka melibatkan jaringan saraf pada mata dan selaput mata. Dikhuatiri jika lambat mendapatkan rawatan ianya boleh menyebabkan buta.

Untuk mengurangkan risiko komplikasi akibat kayap, biasanya pesakit akan diberikan ubat anti-virus.

Supplement SHAKLEE Yang Membantu Mengatasi Kayap.

Garlic Complex
Bertindak sebagai antibiotik semulajadi. Ia bersifat antivirus untuk menghalang serangan jangkitan virus, bakteria dan kaum bagi memastikan penyakit tidak merebak menjadi lebih teruk


Nutriferon
Mampu menguatkan sistem ketahanan badan dan membantu pesakit melawan penyakit yang sedang menyerang. Jika anda terkena kayap, insyallah nutriferon membantu menaikkan sisten imun anda dan melawan semua virus-virus yang ada


Vitamin C 
Meningkatkan sistem pertahanan badan kerana ia terlibat di dalam produksi antibodi, aktiviti dan tinggi sel darah putih yang sangat penting terlibat dalam penghasilan interferon


Vivix 
Vivix bertindak membuang segala sel-sel rosak dan cacat akibat serangan kayap kemudian menggantikannya semula dengan sel-sel baru yang sihat. Vivix membantu memulihkan sistem saraf yang rosak dan memingkatkan daya tahan tubuh melawan penyakit.

In sha Allah dengan supplemen yang dicadangkan di atas, kayap anda juga akan bertempiaran lari..Meh sya kongsikan testimoni kayap sembuh dengan shaklee






Anda boleh membuat pembelian Set Kayap ini secara online melalui butang order di bawah.


Atau, 

Hubungi sya untuk mendapatkan set kayap anda hari ini 

Shaklee Ada Landmark Study Sebagai Bukti Ia Adalah Supplement Terbaik Dunia


Apa maksud landmark study? 

Landmark study bermaksud kajian yang dilakukan bertujuan untuk membuktikan sesuatu perkara tu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu,  untuk mengkaji keberkesan produk Shaklee dalam jangka masa panjang (40-50 tahun lepas makan produk Shaklee). Landmark study dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.

Kenapa Shaklee sanggup buat Landmark Study?


Sebenarnya hanya Shaklee je satu-satunya syarikat supplement di dunia ni yang ada landmark study. Shaklee beriya-iya nak buat landmark study ni sebab bila Mr. Roger Barnett (CEO Shaklee) ni beli company Shaklee, dia rasa tak puas hati sebab orang dok kata Shaklee ni bagus. Semua company boleh claim produk dia bagus tapi mana landmark studynye? Betul tak? Lagi pon, Shaklee nak membuktikan bahawa produknya betul-betul mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Dengan sebab ni lah pada tahun 2007, Mr. Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) iaitu satu badan survey di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee. Dahsyat kan?

NHANES pulak telah melantik Dr. Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat iaitu University of California, Berkeley (UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni. Doktor ni bukan calang-calang orang tau. Beliau ni adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition. Baik buruk dari hasil ujikaji ni beliau akan tetap publishkan. Yang buat piramid makanan yang biasa kita guna tu doktor ni lah.. Hebat tak hebat?


Macamana landmark study ni dibuat?

Pada mulanya, pihak UC Berkeley School of Public ni memang dah ada kajian dah ke atas 2 golongan:
1. Golongan yg tak ambil supplemen langsung. Cuma jaga pemakanan/diet sahaja.

2. Golongan yg ambil 1 jenis supplemen sahaja. Bukan jenama Shaklee.
Untuk Shaklee Landmark Study ni, Shaklee minta kepada pihak pengkaji ni untuk masukkan 1 lagi golongan untuk ujikaji perbandingan; iaitu mereka yg telah 20 tahun mengamalkan Vitalizer (multivitamin) Shaklee. 


Apakah hasil Landmark Study Shaklee ni?


Ini lah hasil keputusan secara detail Landmark Study yg dilakukan ke atas 3 golongan ini oleh pihak UC Berkeley School of Public Health; di mana:
1. BIRU - Golongan yg tidak mengambil apa-apa supplemen. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.

2. MERAH - Golongan yg mengambil 1 jenis vitamin/supplemen sahaja jenama lain.

3. HIJAU - Golongan yg mengamalkan supplemen Shaklee selama 20 tahun.


Untuk lebih details adalah seperti berikut:
  • Responden HIJAU mempunyai 11% paras nisbah kolesterol yg lebih rendah berbanding HDL. Dalam bacaan kolesterol badan kita, HDL mewakili 'kolesterol baik'. Manakala LDL adalah 'kolesterol jahat'. Responden HIJAU memiliki nisbah antara keduanya ini lebih rendah. Bermaksud, paras HDL yg tinggi/baik dalam badan responden HIJAU mampu menyingkirkan LDL yg jahat bagi memastikan bacaan total cholesterol yg normal.
  • Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yg terkandung di dalam makanan & juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung & badan seseorang itu adalah lebih sihat.
  • Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yg dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung & badan kita.
  • Responden HIJAU mempunyai 59% paras protein C-Reaktif yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalam darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensitif & mudah terjejas oleh biological stress akibat response badan terhadap ancaman-ancaman yg menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat & taraf kesihatan sukar terjejas.
  • Responden HIJAU juga mempunyai risiko yg lebih rendah dalam mendapat penyakit kritikal seperti diabetes, serangan jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke & penyakit koronari jantung.
Responden HIJAU mengamalkan Vitalizer Shaklee yg mengandungi:
 Vitalea with iron formula (multivitamin lengkap)
 Caroto-E-Omega
 B + C Complex
 Optiflora Probiotics

Kesimpulannya, berdasarkan Shaklee Landmark Study yang dibuat ni, maka jelas terbukti bahawa JENAMA SUPPLEMENT yang anda ambil adalah AMAT PENTING. Malah, hanya dengan menjaga pemakanan/diet sahaja juga tidak cukup untuk menjadikan kesihatan kita pada paras yang paling optimum. Kenapa? Kerana kita juga terdedah kepada pelbagai pencemaran tanpa sedar serta faktor physical & biological stress setiap hari, setiap waktu, setiap saat. Malah air kosong yg kita minum & udara yg kita sedut setiap hari juga tidak lagi suci sepenuhnya. 

Maka atas bukti hasil Shaklee Landmark Study inilah yg menjadikan SHAKLEE SEMEMANGNYA TIDAK SAMA dengan mana-mana jenama lain di dunia. So, jangan kata "ala, sama je aku beli vitamin kat farmasi. Lagi senang. Tak payah nak cari ejen bagai". NO. It's TOTALLY different. Melainkan, jenama yang anda ambil itu juga mempunyai bukti hasil dari Landmark Study juga.
  
Jom amalkan Shaklee tanpa rasa was-was kerana Shaklee adalah supplement yang paling terbaik di dunia.. 

Nur Auni Insyirah Dah Konvo !!!


Cis tajuk kemain lagi kan.Tapi betul la semalam 04.11.2016 telah berlangungnya majlis Konvokesyen Kemas Parlimen Kota Raja Zon 3 2016 yang di adakan di Kelab Shah Alam,Selangor.


Sebelum konvo ni ibu bukan main excited nak tengok anak amik sijil dengan berpakaian jubah konvo.Tapi bila dah tengok anak pakai baju konvo hati kecil ni tetiba terus sentap nak menitis air mata membayangkan anak ibu dah semakin membesar.


Ibu mendoakan agar 20 tahun lagi pun ibu dapat masih dapat tengok kakak Auni cantik berbaju konvo dengan segengam Diploma / Ijazah pula yer sayang.

Sekarang kakak Auni dah 5 tahun..Tahun depan 6 tahun dah...Ibu harap kakak Auni belajar bersungguh sungguh jadikan contoh yang terbaik buat adik Damia.

Doa ibu sentiasa mengiringi perjalanan anak ibu.





Buat kakak Auni ni adalah permulaan kepada kehidupan kakak.Masih panjang perjalanan hidup kakak.Ibu ayah tak kaya untuk tinggalkan harta buat anak anak..Jadi kami akan cuba yang terbaik untuk memberi pendidikan yang sempurna dan terbaik untuk anak anak.

Semoga kakak Auni berjaya di dunia dan akhirat.Ibu sayang Auni untuk selamanya.Tak kurang sedikit pun kasih sayang ibu pada Auni biarpun Auni dah ada adik lain.

Ok la ibu tak mampu nak taip panjang2..Rasa nak menitis air mata pulak.Akhir kata dari ibu buat Auni Semoga menjadi anak yang solehah , berjaya dunia akhirat dan boleh mendoakan ibu andai  ibu dah tiada satu hari nanti.

Kekurangan Kalsium Punca Ibu Hamil Sembelit


Masalah sembelit merupakan masalah yang kerap dan sering terjadi di kalangan ibu hamil.Kira-kira 30-40% ibu hamil mengalami sembelit. Ini adalah disebabkan perubahan harmon semasa hamil yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman kita. Tekanan oleh rahim yang semakin membesar ke atas rektum juga menjadi salah satu punca berlakunya sembelit.

                                              Punca Ibu Hamil Sembelit

PUNCA SEMBELIT KEPADA IBU HAMIL

1. Kurang pengambilan air
·                     Apabila badan dehidrasi jadi terlalu mudah ibu hamil terkene sembelit

2. Kurang pengambilan makanan yang serat tinggi seperti sayur dan buah

3. Kurang pergerakan fizikal seperti bersenam

4. Hormon progesterone pada tubuh ibu hamil
·                     Akan menyebabkan proses makanan dengan perlahan jikan kandungan semakin membesar rahim pun akan membesar, jadi sebab tu ia akan menolak usus dan menyebabkan pergerakan najis agak sempit.

TIPS MENGELAKKAN SEMBELIT

1 . Banyak meminum air kosong
·                     Kurangkan pengambilan minuman manis. Jika anda sering mengambil minuman manis, seimbangkannya dengan mengambil air kosong yang banyak setiap hari. Minuman manis juga tidak membantu dalam usaha ibu mengurangkan bacaan gula dalam darah

2 . Kurangkan minuman berkafein
·                     Minuman berkafein mengganggu penyerapan nutrisi. Ia juga sangat tidak digalakkan untuk diambil oleh ibu mengandung kerana takut mengganggu sistem penyerapan nutrisi bayi di dalam kandungan

3 . Kurangkan makanan berminyak dan berlemak
·                     Pengambilan makanan yang berminyak dan berlemak memperlahankan proses pembuangan.

4 . Lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan
·                     Sayur-sayuran dan buah-buahan adalah antara makanan yang mempunyai serat yang banyak. Makanan yang banyak serat membantu mempercepatkan proses pembuangan. Ia juga mempunyai kalsium. Kalsium penting untuk pembentukan tulang
·                     Makanan tinggi kalsium seperti susu , yogurt , kacang soya , ikan salmon ,  lobak , oats dll.

5 . Ambil suplemen yang sesuai
·                     Untuk mendapatkan nutrisi yang cukup dari diet seharian kita agak susah lebih-lebih lagi banyak makanan kita sekarang mengandungi bahan perisa, pengawet dan bahan kimia berbahaya. Ambil suplemen yang sesuai yang boleh mengcukupkan nutrisi yang kita perlukan untuk tubuh badan kita dan bayi. Bila nutrisi badan cukup, kita akan senang membuang.


 OSTEMATRIX SHAKLEE -  MEMBANTU MENGELAKKAN SEMBELIT!

·                     Ostematrix adalah vitamin kalsium, magnesium yang lengkap dengan vitamin D.
·                     Untuk pengetahuan, sekiranya ibu hanya mengambil sumber kalsium semata-mata tanpa kehadiran magnesium, masalah sembelit akan menjadi lebih teruk sehinggakan boleh mengakibatkan buasir. Fungsi kalsium adalah mengikat hempedu dan lemak di dalam usus dan dibuang dalam bentuk najis besar, yang membantu membersihkan kolon.
·                     Merupakan satu peringatan buat ibu hamil apabila kalsium dimakan secara berlebihan kesan yang boleh berlaku adalah najis boleh menjadi keras, yang membawa kepada sembelit. Kalau semasa pantang ibu-ibu ada mengambil sumber kalsium seperti susu, pastikan ianya ada bersama kandungan magnesium, kalau tidak, sangat berisiko untuk sembelit.

 

Dan inilah yang membezakan ostematrix shaklee dengan supplemen kalsium yang lain.

KANDUNGAN OSTEMATRIX

1000mg Kalsium - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap

400mg Magnesium - Membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya

400IU Vitamin D - Meransangkan penyerapan kalsium

Boron - Membantu dalam metabolisma tulang

Mangan, Tembaga dan Zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang


Untuk membuat pembelian / pertanyaan atau ingin menjadi ahli shaklee boleh hubungi sya seperti talian di bawah ye.

Nak Harga Ahli Shaklee Dan Cash Back Bonus Klik Sini | Twin Pack Vivix Free Membership Klik Sini
X