Fisya Yusof

Saya Nafisah Binti Md Yusof Shaklee Inderpendent Distributor [ SID : 1084053 ] sejak 2013 Sebarang pertanyaan berkaitan produk shaklee boleh hubungi saya di talian 017 -420 5506

7 August 2017

Vitamin Yang Bantu Naikkan HB Ibu Mengandung


Stress kan bila setiap kali check up jer HB rendah , lepas tu mula la nurse membebel sebab HB tak naik walaupun hari-hari dah makan makanan naikkan HB  yang nurse dah sarankan. Iberet folic pun tak pernah tinggal.

HB rendah ni sangat bahaya kerana boleh membawa kepada kelahiran pra-matang , selain tu banyak takut juga risiko HB rendah masa bersalin nanti.Sebab tu la nurse bising kalau HB kita tak mencapai tahap yang normal.

Kalau korang dah cuba semua makanan naikkan HB , supplement yang di bekalkan oleh klinik kesihatan tapi kesannya masih sama apa kata korang ikhtiar naikkan HB dengan Set Vitamin Mengandung Shaklee

Apa yang terdapat di dalam Set Kehamilan Premium Shaklee?



 1) Vita-Lea

Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting.
Formula zat besi di dalam Vita-Lea amat penting untuk ibu mengandung kerana kandungan zat besi yang kurang akan menyebabkan ibu pitam, pucat, lesu, serta tidak bermaya.
Membantu memulihkan dan meningkatkan paras hemoglobin (HB) dalam darah.

2) B Complex

Mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuk 100% biotin dan asid folik.
Asid folik sangat penting sebab ianya membantu pertumbuhan sel-sel kulit baby.
Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru bayi serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
Untuk ibu, ia membantu mengurangkan stress, mengawal emosi dan wajah nampak berseri.

3) Sustained Release Vita C

Setiap tablet vitamin C bersamaan dengan 7.5 biji buah termasuk kulitnya (500mg) dan vitamin C akan dibebaskan di dalam tubuh badan secara perlahan lahan pada setiap jam.
Sebagai antioksidan yang membantu meningkatkan imunisasi badan buat ibu dan bayi.
Vitamin C juga penting untuk penyerapan zat besi dalam badan. Oleh itu, pengambilan vitamin C dan Vitalea amat penting dan sesuai di ambil bersama.

4) Energizing Soy Protein (ESP)

Merupakan soya non-GMO (non-genetically modified organism) dimana ia diproses pada kadar suhu yang rendah untuk meningkatkan kualiti protein di dalamnya. Kandungan soya tidak di ubah secara genetik seperti kebanyakkan soya lain yang berada di pasaran.
Kandungan protein membantu menambah tenaga ibu mengandung selain memberikan wajah yang cantik dan berseri.
Ia turut membantu dalam membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon, enzim dan antibodi serta asid amino di dalamnya bertindak untuk membentuk organ dan otot bayi.
Pengambilan yang konsisten insyaAllah dapat membantu mengelakkan bayi daripada eczema dan kulit yang sensitif.

5) Ostematrix

Kalsium amat penting dalam pembentukan tulang yang sihat.
Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, zinc, fosforus dan mineral lain seperti boron dan manganese. Jumlah kalsium dalam 1 tablet ostematrix adalah 250mg kalsium.
Ketika mengandung, ibu dan bayi memerlukan kalsium yang mencukupi untuk menampung keperluan bayi.
Kekurangan kalsium dalam tubuh boleh menyebabkan osteoporosis, sakit kaki dan pinggang, sakit gigi, serta ibu akan mudah letih dan lesu.

6) Omega Guard

Omega Guard sesuai di ambil ketika kandungan memasuki trimester kedua dan ketiga. Ini kerana, pembentukan otak bayi berkembang pada trimester ini.

Omega Guard Shaklee mempunyai gabungan 7 spektrum terbaik termasuk DHA, EPA dan ALA.
DHA amat penting dalam perkembangan otak, mata serta aspek-aspek lain dalam pembentukan janin.
Bayi mendapat DHA daripada ibu melalui plasenta, oleh itu ibu memerlukan kandungan DHA yang mencukupi untuk keperluan ibu dan juga perkembangan fetus.
Omega juga membantu mengawal kolesterol dan memecahkan lemak di dalam badan. Oleh itu, ibu dapat mengawal berat badan ketika mengandung.

Nak dapatkan Set Hamil premium Shaklee ??Mudah saja.Caranya anda boleh shopping sendiri menggunakan debit / credit kad dengan menekan button beli sekarang di bawah atau boleh juga hubungi sya.



Tekan gambar di bawah untuk direct wassap sya yer.



No comments:

Post a Comment